Ana SayfaMakro EkonomiBaşbakan söyledi ama nereye kadar---

Başbakan söyledi ama nereye kadar

1 / 6
Başbakan söyledi ama nereye kadar
15 Nisan 2013 - 16:56 www.finansgundem.com

Faizlerde tarihi düşük seviyeler yaşanıyor. Başbakan daha da düşmesi gerektiğini söyleyerek yeni bir gündem yarattı. Ekonomistler ise, faizde daha fazla düşüş için mutlaka enflasyonun aşağı çekilmesi gerektiğini savunuyor.
Dünya ekonomisinde bu defa da Japonya’nın parasal genişleme kararının olumlu havası esiyor. Dünyayla birlikte Türkiye’de de piyasalar yükseliş eğiliminde. Geçen hafta ayrıca Moody’s’den çözüm sürecine destek de geldi. Önümüzdeki dönem için “yatırım yapılabilir” not artışı beklentisi güçlenmiş oldu. Dünyada yeni parasal genişleme kararının hemen sonrasına  gelen bu not artış mesajı, sermaye akımlarının yönünün Türkiye’ye çevrilmesine etkili oldu.
Dünya yeni bir düşük faiz ve bol para dönemine girdi. İçeride ise faizlerde düşüş trendi devam ediyor. Merkez Bankası aylık toplantılarında indirime devam ederken, gösterge tahvil faizi yüzde 6’nın altına sarkmış durumda. Geçtiğimiz yıl en çok yaşanan tartışma hatırlanacağı gibi “gaz-fren” tartışmasıydı. 2012 yılı büyümesinin yarattığı şok, bu tartışmayı yine gündeme taşıyacak gibi görünüyor. Nitekim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta “Yüzde 6 faiz yüksek. Faizin daha fazla ucuzlaması gerekir” sözü buna işaret ediyor. Bu sözün etkisiyle piyasalarda faizler bir miktar daha geriledi. Merkez Bankası’nın bu hafta yapacağı toplantıda bu kez politika faizinde indirim yapması bekleniyor. Ekonomistler de, bundan sonra faizlerde düşüş trendinin süreceğini söylüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster