Ana SayfaFinans KulisBaşbakan, Şahenk’i aradı: Al onu---

Başbakan, Şahenk’i aradı: Al onu

6 / 7
Başbakan, Şahenk’i aradı: Al onu
17 Aralık 2012 - 16:57 www.finansgundem.com

Cacece benzer değerlerin mevcudiyeti durumunda işbirliğinin yürüyeceğine inandığını söylüyor ve Ferit Şahenk ile tanıştıktan sonra “Tamam bu doğru zamanda, doğru ortak olabilir diye düşünmeye başladığını” anlatıyor. İlk kez İstanbul’a gittiğinde Şahenk’i farklı çevrelerde görmüş ve onun değerlerinden, yaklaşım biçiminden etkilenmiş. Ailesini, Doğuş’taki ekibi, ortaklarını, arkadaşlarını görünce de yavaş yavaş bu ortaklığa aklı yatmaya başlamış. Bu ziyaretlerinden birinde Doğuş Power Center’dan çıkarken şahit olduğu bir olay karar vermesini kolaylaştırmış. Anthony Cacace o olayı şöyle anlatıyor:
“Gece saat 23.00 sularında Doğuş Power Center’dan çıkıyoruz. O saatte çok az eleman var binada. Ferit Şahenk bir temizlik görevlisinin yanına yaklaştı ve hasta karısını ismiyle sordu. Bir başkasının kızını sordu. Bin 400 kişi içinde o insanların isimlerini hatırlaması beni çok etkiledi. Tamam dedim bu benim ortak olacağım kişi ve kararımı verdim. Çünkü Capri Palace benim oğlum. Babam öldüğünde kader bana onu verdi. Özgürlüğümden vazgeçtim, mecburiyetten bu işe girdim. Korudum, kolladım, belli düzeye getirdim. O gün 100 kişiydik, bugün 242 kişiyiz. Bu insanları kime bırakabilirim? Benim çocuğum yok.”
Sohbet uzuyor, “Haydi yemeğe gidelim” diyor. Kalkıp, kullandığı otomobille evine gidiyoruz. Kapıda bizi Labrador cinsi köpeği Leon ve evdeki yardımcısı Maria karşılıyor. Yemek salonuna geçiyoruz. Deniz ayaklarımızın altında. Salonun bir köşesinde pizza fırını var. İçinde yanan ağaç kütükleri hem odayı ısıtıyor hem de çıtırtılarıyla sohbetimize eşlik ediyor. Yemek servisiyle birlikte sorularımız da başlıyor.
Cacace başlıyor anlatmaya. Doğuş, Capri Palace hisselerinin yüzde 51’ini satın almış. Önümüzdeki dört yıl içinde yüzde 39 oranında hisse daha alacak. Böylelikle Anthony Cacace’nin hissesi yüzde 10’a inecek. Taraflar birlikte bir yönetim şirketi kuracak. Cacace geleceğe yönelik planlarla ilgili olarak “Yalnız Capri ile kalmayacağız. İtalya, İsviçre ve Türkiye’de yeni otel ve lokantalar da alacağız birlikte” diyerek işin çok büyüyeceğini anlatıyor. Avrupa’da “İtalyan dokunuşunun hissedileceği” bir lokanta ve otel zinciri oluşturacaklarını belirten Cacace, “Diğer Akdeniz ülkelerinde de tek Michelin yıldızlı plaj kulübümüzün konseptine uygun yerler açacağız” diyor. “Turizm Türkiye için önemli ve Doğuş için de çok özel bir alan. Çeşitli oteller, restoranlar ve markalar satın alıyorlar. Bizim de sahip olduğumuz bilgi birikimi ve ürünler onlarla iyi bir kombinasyon oluşturabilir” diyor.
Planlar arasında dünyanın en iyisi olduğunu söylediği tıbbi Spa’yı hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerde açmak da var. Bu Spa’nın ilk açılacağı yerin Bodrum olduğunu belirterek “Deniz kenarında bir otel arıyoruz. Orada Il Riccio’nun da bulunacağı bir plaj kulübü de kuracağız” diyor. Daha sonra dönüyor otelin girişindeki MarioRita adlı konsept mağazanın geleceğiyle ilgili bilgi vermeye. 1950’de babası Mario ve annesi Rita tarafından kurulan mağazanın 10 yılda kazandıklarıyla Capri Palace kurulmuş. Bu yüzden mağazaya çok önem veriyor. Mağazada ünlü İtalyan markalarının yanı sıra Capritouch markasıyla ürettikleri takım elbiseler, gömlekler, özel yapım ayakkabı ve sandaletler de satılıyor. Kısa süre sonra İstanbulluların İstinye Park’da açılacak büyük bir MarioRita’da, Capritouch markasıyla tanışacağını söylüyor. Daha sonra Doğuş’a ait Türkiye’deki ve yurtdışındaki marinalarda da Capritouch markasının bulunacağını anlatıyor ve “Boğaz’da iyi bir otel bulursak bu konudaki deneyimimizi İstanbul’a getirmek istiyoruz” diyor. Bir gün sonra yapacağı İstanbul ziyaretinde Boğaz’da Otel Ajia’da kalacağını belirtiyor ve “O oteli beğeniyorum” diyor. “Boğaz’daki otel Ajia mı” sorumuzu ise yanıtsız bırakıyor. “Doğuş’un markalarından birini İtalya’da görecek miyiz” diye soruyor ve yoğun bir Nusr’et övgüsüyle karşılaşıyoruz. Anthony Caccace, Capri’de yaşamasına ve balık tutmasına rağmen balık sevmiyor. Onun sevdası kırmızı ete ve bu konuda da Nusr’et’in üzerine kimseyi tanımıyor. Roma’da açılacak Nusr’et’in iyi iş yapacağını söylüyor. Sonra soru sırası ona geliyor.
“Doğuş’un bize ortak olması Türkiye’de nasıl karşılandı” diye soruyor. “Markanızın gücü, bu konudaki deneyiminiz ve donanımınız sayesinde olumlu tepki aldı” yanıtımızdan memnun kalıyor. Tekrar sözü alıyor ve başlıyor anlatmaya:
“Ferit Şahenk işbirliğimizle ilgili haberler çıktığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini telefonla arayarak bu işi önemli gördüğünü ve satın almayı biran önce bitirmesi gerektiğini söylediğini anlattı. İtalya’da böyle bir destek düşünülemez. Bu nedenle politikacılarımızdan şikayetçiyim.”
“Ortaklık için ilk görüşme ne zaman oldu” sorumuza ise geçen yıl Eylül’de Ferit Şahenk ile görüşmeye başladıkları yanıtını veriyor. Tam da etrafında sohbet ettiğimiz masada İtalya’nın ünlü kaşmir ve yün tekstilcisi Lora Piana Ailesi’nin fertlerinin de katıldığı bir yemekte bir araya gelinmiş. Şahenk ortaklık teklifini doğrudan değil, iki tarafın da iyi dostu olan bu aile aracılığıyla dillendirmiş. Anthony Cacace bunu da nezaket olarak tanımlıyor. Geçen Temmuz ayı sonunda da el sıkışılmış. Hukuki belgelerin hazırlanması zaman aldığı için henüz imza atılmamış ama Anthony Cacace, “Sorun değil. Benim için el sıkıştığın zaman iş bitmiştir. Söz sözdür” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster