Ana SayfaFinans KulisBaşbakan, Şahenk’i aradı: Al onu---

Başbakan, Şahenk’i aradı: Al onu

5 / 7
Başbakan, Şahenk’i aradı: Al onu
17 Aralık 2012 - 16:57 www.finansgundem.com

Cacace otelin başına babasının 53 yaşında kalp krizinden ölmesinden bir gün sonra geçmiş. “Hiç istemiyordum bu işi; çünkü sosyal bilimler ve felsefe okuyordum” diyen Anthony Cacace o dönemi şöyle anlatıyor:
“Babam 28 Ağustos 1975’te öldü. 23 yaşındaydım. Kız kardeşim de sanatçı olmak istediği için otel benim başıma kaldı. Hayatım boyunca işadamı olmayı hiç düşünmemiştim. Ama mecbur kaldım. Otel o zaman dört yıldızlıydı ve Milano’lu bir tasarımcının eseriydi. Benim istediğim biçimde bir otel değildi. Koyu renkler, ağırlıklı olarak siyah ve Milano çizgileri hakimdi. Güneyin, yani bölgenin özelliklerini taşımıyordu. Ancak okuduğum felsefe, beni çok farklı bir insan yapmıştı. Olaylara bir filozofun bakış açısıyla bakıyordum. Hızla oteli değiştirmeye ve yeni fikirler uygulamaya başladım. Estetik ve mimariye çok odaklandım.”
Capri Palace’ta yeni patronla birlikte yenilikler de başlamış. Sanat oteli olma yolunda ilk adımlar atılmış. Otele tablolar ve heykeller girmeye başlamış. Anthony Cacace özel havuzlu oda gibi bir yeniliği ülkede ilk uygulayan otelci olmuş. İtalya’da ilk tıbbi Spa, Capri Palace’ta açılmış. Birçok özel terapinin patenti alınmış. Bugün Spa’da dünyada hiçbir yerde bulunmayan terapiler uygulanıyormuş.
Anthony Cacece’ye “Nereden çıktı ortaklık işi? Neden Ferit Şahenk” diye soruyor ve şu yanıtı alıyoruz:
“Hedefim 60 yaşıma bastığım zaman hayatımda önemli bir değişiklik yapmaktı. Bu yıl da 60’ıncı yaşımı kutluyorum. Kendime daha çok zaman ayırmak, balık tutmak (İyi balıkçı olduğunu ve en sert havalarda bile denize çıktığını söylüyor) helikopterle uçmak (Pilot ehliyeti var ve bir adaya yaptığı inişin resmini gösteriyor) istiyordum. Son sekiz senedir de Ortadoğu ülkelerinin ve başka ülkelerin şirketlerinden ortaklık teklifleri geliyordu. Ancak bunların hiçbirini, ailem olarak bildiğim otelimin çalışanları için doğru yaklaşım olarak görmedim. Benim için iş önemliydi ama değerler daha önemliydi.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster