Ana SayfaFinans KulisBaşbakan, Şahenk’i aradı: Al onu---

Başbakan, Şahenk’i aradı: Al onu

2 / 7
Başbakan, Şahenk’i aradı: Al onu
17 Aralık 2012 - 16:57 www.finansgundem.com

Şahenk’in bundan sonraki iş yaşamında önemli rol oynayacağı anlaşılan Capri Palace Oteli’ndeki İtalyan ortağı Anthony Cacace, Doğuş Grubu ile birlikte hem Türkiye’de hem de yurtdışında çeşitli satın almalar planladıklarını söylüyor. Şahenk ve Cacace birlikte, Avrupa’da otel ve restoran zinciri yaratacak


İtalya’nın Amalfi sahillerindeki sevimli kenti Sorrento’dan, Hürriyet Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar ile birlikte hızlı feribota bindik. Deniz dalgalı, hava yağmurlu. Bata çıka gidiyoruz. 25 dakika sonra Avrupa jet sosyetesinin gözde tatil merkezlerinden Capri Adası’nın iskelesine yanaşıyoruz. Çıkışta Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk’in yüzde 51 hissesini satın aldığı beş yıldızlı lüks Capri Palace Oteli’nden bir görevli bekliyor bizi. Ada’nın AnaCapri (Yukarı Capri) adıyla anılan bölümüne doğru tırmanmaya başlıyoruz küçük bir otomobille. Yol o kadar dar ki karşıdan gelen aracın zarar vermemesi için otomobilimizin dikiz aynasını kapalı tutmamız gerekiyor. 10 dakika sonra otelin kapısındayız. Bizi genel müdür yardımcısı Servette Laurent karşılıyor.
Otel yıllık bakımda. Ekim sonunda kapılarını kapatmış, Nisan ayının son haftasındaki açılışa kadar kendine çeki düzen verecek. İçeride işçiler çalışıyor. Servette Laurent anlatmaya başlıyor.
1960’da faaliyete geçen otelin ilk adı Europa Palace. Adı daha sonra Capri Palace olmuş. 1990’ların başında ciddi bir yenilemeden geçmiş. “Art Otel” yani “Sanat Oteli” tanımının ne anlama geldiğini içerideki küçük gezide anlıyoruz. Lobide ve koridorlarda çeşitli heykeller, duvarlarda ünlü çağdaş İtalyan ressamlara ait tablolar var. Bazı odalarda da benzer tabloları görmek mümkün olsa da çoğu, inşaat faaliyetlerinden zarar görmemesi için kaldırılmış. Lobiye, salonlara, koridorlara ve odaların önemli bölümüne beyaz ve krem renk hakim.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster