Ana SayfaBankacılıkBankaların aktifi 1 trilyon lirayı geçti---

Bankaların aktifi 1 trilyon lirayı geçti

4 / 4
Bankaların aktifi 1 trilyon lirayı geçti
26 Mayıs 2013 - 12:35 www.finansgundem.com

"İlk çeyrekteki rakamların diğer çeyreklerde olması zor"

Son dönemlerde faizlerde yaşanan düşüşün bankaların karlılıklarına olumlu yönde etkilediğini belirten analistler, negatif reel faiz ortamının uzun vadede bankacılık sektörünün karlılıkları üzerinde baskı oluşturacağını, bu nedenle bankaların ücret ve komisyonlardan sağlayacakları gelirlerin karlılık açısından ön plana çıkacağını ifade ediyor.

AA Finans Masası'nın konuğu olan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, bankacılık sektörünün negatif faiz ortamından şimdiye kadar yararlandığını, bunun kalıcı olmasının kar marjlarına baskı yaratacağını belirtmişti.

Özen, bu durumun faiz gelirlerini olumsuz etkileyeceğini dile getirerek, bankaların buna reaksiyon olarak faiz dışı gelirlerini artırması, çok daha verimli çalışması ve maliyetlerini çok daha iyi kontrol etmesi gerektiğini söylemişti.

Bankacılık sektörünün büyümeye devam ederek iyi bir ilk çeyrek açıkladığını ifade eden Özen, "İlk çeyrekteki rakamların diğer çeyreklerde olması zor diye düşünüyorum" demişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster