<
Ana SayfaBankacılıkBankalardan yüksek faiz almak için ne yapılmalı?---

Bankalardan yüksek faiz almak için ne yapılmalı?

14 / 16
Bankalardan yüksek faiz almak için ne yapılmalı?
09 Haziran 2014 - 11:39 www.finansgundem.com

Recep ATAKAN / Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı
“Uzun vade tercih edilmeli”


2015 yılında devreye girecek olan Basel 3’e göre, bankaların mevduat sigorta fonuna tabii olan – yani 100 bin TL’ye kadar- mevduat tabanı ne kadar geniş olursa o kadar avantajlı olacak. Bu da bankaları yeni müşteri edinimine teşvik ediyor. Bu nedenle son yıllarda bankalar mevduat tabanını genişletebilmek amacıyla reklam maliyetini ‘ tanışma faizi’ veya ‘ hoş geldin faizi’ adı altında müşteriye daha yüksek faiz olarak vermeyi tercih ediyor.
Ancak bunlar sadece müşteriye bir ay süreyle veriliyor. Daha sonra faiz normal seviyeye iniyor. Ayrılmak isteyenlere de fark maliyetler çıkartılabiliyor. Bence bu hoş geldin faizi uygulaması bir süre sonra yerini internet bankacılığına yani e-mevduata bırakacak. Uzun süre sürdürülebilir görünmüyor. Ancak genel olarak mevduat faizlerinde düşüş var. Haziran ayında Merkez Bankası’ndan yeni bir faiz indirimi daha bekleniyor. Bu beklenti gerçekleşirken mevduat faizlerini daha da aşağı çeker.
Önümüzdeki dönemde mevduat faizleri daha da düşeceği için benim tasarruf sahiplerine önerim, bu faizlerle uzun vadeli mevduat yapmaları yönünde.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster