Ana SayfaBankacılıkBankalardan yüksek faiz almak için ne yapılmalı?---

Bankalardan yüksek faiz almak için ne yapılmalı?

1 / 16
Bankalardan yüksek faiz almak için ne yapılmalı?
09 Haziran 2014 - 11:39 www.finansgundem.com

Faizlerde yeni bir dönem yaşanıyor. Daha doğrusu artık bankaların tamamı mevduata üç faiz uyguluyor. Bir müşteri aynı para tutarı ile bir banka şubesine gittiğinde farklı bir faiz, internetten hesap açtığında ayrı faiz ve yeni müşteri ise çok daha farklı bir faiz alıyor. Son bir yıldır yeni müşteri kazanmak için yarış başlatan bankaların özellikle ilk kez mevduat hesabı açtıran müşterilerine oldukça cömert davrandığı görülüyor.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son faiz indiriminin ardından bankalar şubelerine gelen eski müşterilerine verdikleri faiz oranını yüzde 4.5’lere kadar çekerken, aynı bankanın internet sitesinden hesap açanlar yüzde 9.5 ile 10.5 arasında faiz alıyor. Buna karşın aynı banka, son bir yılda hatta 2014’te mevduat hesabı bulunmayan müşterilerine yüzde 12.25’e varan faiz oranları veriyor. Ancak bu faiz oranlarının bir ayda sınırlı mevduatlara uygulandığını da belirtelim.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster