Ana SayfaBankacılıkBankalar yeniden satış masasında ---

Bankalar yeniden satış masasında

3 / 10
Bankalar yeniden satış masasında
17 Haziran 2014 - 13:45 www.finansgundem.com

TÜRKİYE CAZİP PAZAR

Artan bu ilgiyi değerlendiren İş Yatırım FI Servisi Bölüm Yönetmeni İdil Er, son dönemde diğer pek çok sektörde olduğu gibi, fonlama sıkıntısı çekmeyen Körfez sermayesinin Türk Bankacılık sektörüne ilgi gösterdiğini kaydediyor. “Ortadoğu’daki politik istikrarsızlık ve krizin yaralarını sarmaya çalışan Avrupa ve Amerika’nın karşısında, 2008 krizinden etkilenmeyen Türk bankacılık sektörü, yeni pazarlara da açılım sağlamak isteyen oyuncuların hedefi haline geldi diyen dil Er, global finansal krizin etkilerinin atlatılmasının ardından diğer ülkeler için de Türk Bankacılık sektörünün yeniden cazip bir Pazar olarak ortaya çıktığını ifade ediyor.

Burgan Yatırım bankacılık analisti Duygun Kutucu ise genel olarak Türkiye ve dünyada önümüzdeki dönem öngörülerinin geçen yıla göre daha olumluya dönmesinin yatırımcıların ilgisini artırdığını söylüyor.

Güçlü bankacılık sistemi ve iç Pazar potansiyeli ile Türk bankalarının diğer pazarlara göre daha çok ilgi gördüğünü kaydeden Deloitte Yönetici Ortağı Başak Vardar, “Ayrıca küçük ve orta ölçekli bankalar da sermaye gücü, şube ağı, bireysel ve kurumsal bankacılık ürünleri açısından güçlü bankaların rekabeti karşısında Pazar payı kaybetmemek için ortaklık arayışına giriyor” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • s a 18 Haziran 2014 15:46

    Türkiye'de karlılık oranı bankalarda Avrupa ülkelerine göre daha yüksek. Neden kredi kartı faizlerinın bu kadar yüksek olmasına ve her absuruk şeyden bankaların halktan hizmet bedeli kesmesine izin veriliyor. Bu bankaların yaklaşık %45i yabancı sermayeli, aynı osmanlı'nın son dönemindeki gibi

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster