Ana SayfaBankacılıkBankalar yeniden satış masasında ---

Bankalar yeniden satış masasında

2 / 10
Bankalar yeniden satış masasında
17 Haziran 2014 - 13:45 www.finansgundem.com

YENİDEN HAREKETLENDİ

Hem global likidite bolluğu hem de ödenen stratejik primler, Türkiye’nin düşük bankacılık penetrasyonu ve yüksek büyüme oranları ile birleşince, çarpanlar yüksek oldu.

Sonrasında 2008’in son çeyreğinde Lehman Brothers’ın batışıyla patlak veren finansal kriz, Türk bankacılık sistemini güçlü rasyoları sayesinde doğrudan etkilemese de sektördeki satın alma&birleşme (S&B) işlemlerinin sayısında ve PD/DD çarpanlarında bir düşüşe yol açtı.

Fakat son dönemde sektör, yine S&B ve sektöre girecek yeni banka haberleriyle ekonomi gündeminde kendine sıklıkla yer bulmaya başladı. Tekstilbank’ın dünyanın en büyük bankası Industrial and Commercial Bank Of China’ya (ICBC) satış haberlerinin ardından Şekerbank, Bank Asya, Türkiye Finans’ta Gözde Girişim’in payının satış süreci, Garanti’de İspanyol ortak BBVA’nın satın alma opsiyonu öncesi çoğunluk hisseyi almak istemesi, Tokyo Bank’ın BDDK’dan bankacılık yapmak üzere izin alması ve yine kamu bankalarının katılım bankacılığı yapma yönünde girişimleri, piyasalar tarafından yakından izleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • s a 18 Haziran 2014 15:46

    Türkiye'de karlılık oranı bankalarda Avrupa ülkelerine göre daha yüksek. Neden kredi kartı faizlerinın bu kadar yüksek olmasına ve her absuruk şeyden bankaların halktan hizmet bedeli kesmesine izin veriliyor. Bu bankaların yaklaşık %45i yabancı sermayeli, aynı osmanlı'nın son dönemindeki gibi

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster