Ana SayfaBankacılıkBankalar stajyerlerini bekliyor---

Bankalar stajyerlerini bekliyor

9 / 10
Bankalar stajyerlerini bekliyor
26 Eylül 2014 - 11:56 www.finansgundem.com

ING BANK: SATIŞ EKİBİ KURDU

ING Bank, kış döneminde, şubeleri ve genel müdürlüğünün bulunduğu illere meslek lisesinde okuyan öğrencilerden stajyer alıyor. Banka ayrıca bu yıl ilk kez başlattığı 'Turungers' programı sayesinde üniversite üç ve dördüncü sınıf öğrencilerine de staj dışında gerçek iş imkanı sağlıyor. ING Bank İnsan Kaynakları ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Seçil Refik, Turungers uygulaması hakkında şu bilgiyi veriyor: "Turungers programının katılımcıları, bankanın mobil satış ekibinde görev alarak profesyonel hayata ilk adımlarını atıyor ve kazandıkları parayla okul giderlerine destek oluyorlar. Aldıkları eğitimin ardından sahada görev yapan Turungers mobil satış ekibi, bireysel ve KOBİ bankacılığı ürünlerinin satışını gerçekleştiriyor. İlk etapta 50 Turungers, İstanbul ve Ankara'da görev aldı. Yedi ay sürecek yarı zamanlı çalışmanın ardından başarılı olanlar ING Bank'ta tam zamanlı çalışma imkanına kavuşacak." Bu yıl yaz döneminde ING Bank bünyesinde 100 üniversite, 50 de lise öğrencisi staj yapmış bulunuyor. ING Bank, sonbahar-kış dönemi üniversite staj taleplerini ise mart ayı itibarıyla alıyor. Gelen talepler sonrasında mülakat gerçekleştiriyor ve sonrasında uygun olan birimlere veya şubelere yönlendirme yapılıyor.

Lise staj taleplerini ise haziran-eylül aylarında alan ING, talepleri İK mülakatları ile değerlendirip uygun yerleştirmeleri yapıyor. Lise öğrencilerinin stajları ise okul döneminde başlıyor.

ING Kariyer Akademisi kapsamındaki stajyer alımlarının Kariyer.Net üzerinden alınan talepler ve üniversite tanıtım faaliyetleri sırasında bırakılan özgeçmişlerden yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlendiğini söyleyen Refik, staj sürecine ilişkin şu bilgiyi veriyor: "Diğer dönemsel staj başvurularımızı ise genel müdürlük birimlerimiz ve şubelerimizden alıyoruz. Stajyerlerde 26 yaşını aşmamış olma, üçüncü ve dördüncü sınıf lisans ya da yüksek lisans öğrencisi olma, not ortalamasının 2.5 ve üzeri olması şartı arıyoruz. Staj süresi, zorunlu stajlar için 40 iş günü, gönüllü stajlar için 20 iş günü. Yarı zamanlı çalışanlar içinse 4-6 aydır."

ING Genel Müdürlükte staj yapan öğrenciler, bankanın servis ve yemek olanaklarından faydalanıyor. Meslek lisesi stajyerleri ise bu olanaklara ilaveten asgari ücret alıyorlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster