Ana SayfaBankacılıkBankalar stajyerlerini bekliyor---

Bankalar stajyerlerini bekliyor

2 / 10
Bankalar stajyerlerini bekliyor
26 Eylül 2014 - 11:56 www.finansgundem.com

YAPI KREDİ: HEROES CLUB İLE STAJ İMKANI

Yapı Kredi, üniversitelerle yürüttüğü özel projeler ve kendi geliştirdiği programlar sayesinde genlere kısa veya uzun dönemli staj olanağı sağlıyor. Üniversitelerle gerçekleştirilen işbirlikleri ile birçok öğrenciyi uzun dönemli staj programlarına dahil ettiklerini söyleyen Yapı Kredi Kariyer ve İnsangücü Yönetimi Grup Direktörü Ayşe Özpirinçci, "2014 yaz dönemimizde toplam 586 öğrenciye staj imkanı sağladık. Gelecek yıl da stajyer alımı yapmayı sürdüreceğiz" diyor.

Stajyer alımlarında özellikle uygun bölümlerde okuyan öğrencileri tercih ettiklerini söyleyen Özpirinçci, bankanın bu konudaki stratejisini şöyle özetliyor: "Tercihimiz, üniversitelerin staj zorunluluğu olan bölümlerinde okuyan öğrencilerden yana oluyor. Yaz dönemi stajlarımız genellikle 1-2 ay sürüyor. Üniversitelerle gerçekleştirdiğimiz uzun dönemli stajlarımızın süresi ise altı ay."

Yapı Kredi'de staj başvuruları 'Kariyer' portalları aracılığı ile yayınlanmış ilana gelen başvurular üzerinden yapılıyor. Banka, üniversite staj başvurularını her yıl nisan-mayıs aylarında Kariyerim.yapikredi.com.tr adresi üzerinden de alıyor. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi ile birlikte Cooper Programı ve üniversite üçüncü sınıf öğrencilerine özel olarak düzenlenen Heroes Club ile de öğrencilere staj fırsatı sağlanıyor. Heroes Club programı gençlere sosyal medya üzerinden ulaşıyor. Buna başvurular ise her yıl ekim ayında Facebook sayfasından yapılabiliyor. Söz konusu bu program iki yıl sürüyor.

Öğrenciler bu programlarda yarı zamanlı iş ve staj fırsatına sahip olmalarının yanı sıra Yapı Kredi Bankacılık Akademisi'nin tüm kaynaklarından da yararlanabiliyor. Ayrıca okuldaki derslerine, projelerine iş dünyasındaki uzmanlarla hazırlanıyorlar. Yeni katılan öğrencilerin her birinin ayrıca bir koçu da bulunuyor.

Banka staj için gelen öğrencilere yemek ve servis imkanı sağlıyor. Başarılı stajyerlere okuldan mezun olduktan sonra işe alım süreçlerinde öncelik verdiklerini söyleyen Özpirinçci, "Özellikle uzun dönemli stajyerimiz olan öğrencilerimizin performans ve potansiyellerini yalandan gözlemleme fırsatı Banka staj için gelen öğrencilere yemek ve servis imkanı sağlıyor. Başarılı stajyerlere okuldan mezun olduktan sonra işe alım süreçlerinde öncelik verdiklerini söyleyen Özpirinçci, "Özellikle uzun dönemli stajyerimiz olan öğrencilerimizin performans ve potansiyellerini ylandan gözlemleme fırsatı buluyoruz. Son iki yıldır uyguladığımız bu programdan sonra işe aldığımız öğrenciler var" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster