Ana SayfaBankacılıkBankalar stajyerlerini bekliyor---

Bankalar stajyerlerini bekliyor

1 / 10
Bankalar stajyerlerini bekliyor
26 Eylül 2014 - 11:56 www.finansgundem.com

2014-2015 eğitim yılı başladı. Uzun tatilin ardından ilk, orta ve liseler geçen hafta ders başı yaptı. Aynı tarihlerde birçok üniversitede akademik yılını açtı. Bu ayın sonuna kadar da kalan az sayıda üniversite kapılarını öğrencilerine açmış olacak. Kısacası milyonlarca öğrenci ve tabii öğrenci ailesi bugünlerde tatlı bir telaş yaşıyor, öle yandan zorunlu staj yapacak olan öğrencilerin daha farklı bir heyecan yaşadıklarını söylemek dc yanlış olmaz. Çünkü iyi bir kurumda staj yapmak bir anlamda onların geleceğini de belirtiyor. Ayrıca stajyer olmak da tıpkı iş bulmak gibi deyim yerindeyse artık aslanın ağzında.

 Öncelikle hangi kurumlar stajyer alıyor bunu tespit etmek çok zor. Tabii bir de staj şartları iyi olan bir kurum bulmak gerekiyor. Staj için yer arayan her gencin gönlünde sigortasını ve maaşını ödeyen, yemek, servis hizmeti sağlayan işyeri bulmak yatıyor. Bunları uygulayan ve öğrencinin o mesleği öğrenebilmesi için özel staj programı uygulayan kurumlar da var. Sonuçta en az bir ay, en çok bir yıllık bir süreyi kapsayan staj dönemi boyunca sadece fotokopi çekmemek lazım. O mesleği anlamak ve deneyim kazanmak iş hayatı açısından çok önemli olabiliyor. Günümüzde iyi bir staj yeri bulmak iyi bir iş bulmak kadar önemli.

BANKALAR HAZIR

Esin Çetinel’in Para Dergisi’ndeki haberine göre bu konuda en hazırlıklı sektörlerden  biri ise tartışmasız bankalar. Bugün Türk bankacılık sektöründe 47 banka faaliyet gösteriyor. Bu bankaların toplam şube sayısı 11 bini aşmış durumda. Çalışan sayısı ise 200 bini zorluyor. Bu sayılar her yıl biraz daha artıyor. Sonuçta bankacılık sektörü her yıl genç ve iyi eğitimli çok sayıda elemana ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden stajyer alımı bankalar için de çok önemli programlar. Özel staj politikaları oluşturan bankalar her yıl binlerce meslek lisesi ve üniversite öğrencisine bu yüzden kapılarını açıyor. Yalnız İstanbul'daki genel müdürlüklere değil Türkiye'nin her yerine yayılan şubelerinde öğrencilere staj imkanı veriyor. Üstelik bu öğrencilerin sigortalarını ödeyip asgari ücretten ücretlerini yatırmanın yanı sıra öğle yemeği de veriyorlar. Bankaların genel müdürlüklerinde ve bölge müdürlüklerinde staj ayarlayanlara ayrıca servis hizmeti de sunuluyor. Garanti gibi stajyerlerine özel sağlık sigortası yaptıran bankalar bile var.

ÖNCE STAJ, SONRA İŞ

Bankada staj yapan öğrenciler çoğu zaman o şube veya genel müdürlükte birçok farklı birimde çalışma imkanı yakalıyor. Özel program ve eğitim programlarına katılıyor ve buradaki başarılarıyla raporlanıyorlar. Bu raporlardan yüksek not alanlar ise lise ve üniversite eğitimlerini tamamladıktan soma söz konusu bankalarda çalışma imkanına kavuşabiliyor.

Bankaların önemli bölümü ise yoğun talep olduğu için sadece zorunlu staj yapması gereken öğrencilerin başvurularını kabul ediyor. Stajyer seçiminde ise okunan okul büyük önem taşıyor. Finans sektöründe özellikle bankacılığı destekleyen bölümlerde okuyanlar tercih ediliyor. Örneğin, üniversitelerde, işletme, iktisat, mühendislik vb gibi bölümlere öncelik verilirken, meslek liselerinde ise muhasebe ve finansman, bankacılık, büro hizmetleri, dış ticaret, borsa hizmetleri, sigortacılık bölümlerinde okuyanlar tercih ediliyor.

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

2014-2015 yılı staj başvuruları meslek liselerinde eylül, üniversitelerde ise eylül-nisan ayları arasında yapılıyor. Ancak yıl boyunca staj için gelen başvuruların değerlendirildiğini belirtelim.

 Staj başvurularının genelde bankanın belirlediği stajyer sayısının 10 katı olduğunu söyleyen bankacılar gençlere, "Şimdiden başvurularınızı yapın, elinizi çabuk tutun" uyarısında bulunuyorlar.

Biz de bu uyarıdan yola çıkarak gençler için bankaların 2014-2015 yılı staj programlarını derledik. Bankaların geleceğin bankacılarına sunduğu eğitim ve sosyal imkanları araştırdık...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster