<
Ana SayfaBankacılıkBankalar stajyerlerini bekliyor---

Bankalar stajyerlerini bekliyor

1 / 14
Bankalar stajyerlerini bekliyor
04 Nisan 2014 - 14:48 www.finansgundem.com

Meslek lisesi ve üniversite öğrencileri, bu günlerde farklı bir telaş yaşıyor. Bunun nedeni, meslek hayatlarına atacakları ilk adım olan staj için başvuru döneminde olmaları… Eğitimin olmazsa olmaz bir parçası olan staj için öğrencilerin yer bulması ise artık neredeyse iş bulmak kadar zor. Kısacası staj da ‘’aslanın ağzında’’ demek yanlış olmaz…

Evet, klasik yöntemlerle staj yapmak için iyi bir yer bulmanın giderek zorlaştığı bir gerçek. Geçmişte tanıdık eş dost sayesinde eve yakın, tanıdıkların bulunduğu yerlerde staj ayarlamak mümkünken, şimdilerde böylesi bir şey neredeyse imkansız. Çünkü küçüğünden büyüğüne şirketler artık stajyer alımını tıpkı personel alımında olduğu gibi gayet ciddi yöntemlerle gerçekleştiriyor. Şirketler stajyer dönemlerini internet siteleri veya Facebook hesabından duyuruyor. Ve aynı personel alımında olduğu gibi çoğu şirket staj için başvuran gençleri mülakat veya sınava tabii tutuluyor.

STAJYERE SİGORTA

Öte yandan kurumsal bazı şirketlerin çalışanlarına sağladıkları birçok imkanı stajyerlere de uyguladıklarını belirtelim. Bunların başında da bankacılık sektörü geliyor. Esin Çetinel’in Para Dergisi’ndeki haberine göre bankalar, şube, bölge müdürlükleri ve genel müdürlükte staj yapan meslek lisesi ve üniversite öğrencilerine stajyer maaşı verip, yemek ve servis olanaklarından faydalanıyor, hatta özel sağlık sigortası yaptırıyor. İşte bu yıl 10 binin üzerinde üniversite ve meslek lisesi öğrencisine staj yapmaları için kapılarını açmaya hazırlanan bankaların 2014 yılı staj politikaları ve stajyerlere sundukları imkanlar..

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • finansçı05 Nisan 2014 19:53

    ziraat bankasının bazı illerinde stajer alımı yok ben bankacılık ve siğortacılık öğrencisi 2,sınıf öğrencisiyim ve stajımı ziraat bankasında yapmak istiyorum. detaylı bilgi verebilir misiniz bu konu da?

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster