Ana SayfaBankacılıkBankalar personel konusunda temkinli!---

Bankalar personel konusunda temkinli!

7 / 7
Bankalar personel konusunda temkinli!
16 Şubat 2016 - 08:18 www.finansgundem.com

2015 şube ve personel sayısı açıklandı

Türkiye Bankalar Birliği [TBB) tarafından açıklanan 2015 raporuna göre, bankalarının toplam şube sayısı, Temmuz-Eylül 2015 dönemine göre 87 adet, geçen yılsonuna göre 30 adet azalarak 11 bin 193 oldu İstihdam açısından bakıldığında ise, bankalardaki çalışan sayısının Temmuz-Eylül 2015 dönemine göre 400 kişi azaldığı, Aralık 2014 yılsonu rakamlarına göreyse 319 kişi artarak 201 bin 205 kişi olduğu görülüyor. Söz konusu dönemde tek artış 2 bin 360 kişi ile kamusal sermayeli mevduat bankalarında gözlenmiş durumda. Özel sermayeli bankalardaki düşüşün, buna karşın yabancı bankalar grubundaki personel artışının ise Garanti Bankası'nın BBVAya devri yüzünden yaşandığı ifade ediliyor.

"SEKTÖR GENÇLER İÇİN CAZİBESİNİ KORUYOR”

Müge Yalçın / My Executive Kurucu Ortak

Bankacılık sektörünün gençler için cazibesini koruduğunu ve özel fırsatlar sunmaya devam ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Bankaların yönetici adayı yetiştirme programları, özellikle finans konusunda kariyer yapmak isteyen yeni mezun gençler için iş hayatına başlangıçta çok önemli fırsatlar sunuyor. Bu programlar sırasında bankacı adayları, hangi bölüme daha yatkın olduklarını anlayarak o bölüme doğru yöneliyor. Kariyerine bankaların yönetici yetiştirme programlarına seçilerek başlayan fakat daha sonra farklı sektörlere geçen yönetici sayılarının da azımsanmayacak düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Gençlerin ilgi gösterdiği yönetici yetiştirme programları, bankaların yanı sıra aracı kurumlar, leasing ve faktöring şirketleri ve sigorta şirketleri tarafından da sıkça uygulanıyor. Bankaların yönetici programları için en çok tercih ettikleri adaylar ise, üniversitelerin ekonomi, işletme bölümlerinden mezun gençler ya da mühendislik okumuş ve sonrasında MBA yapmış olan gençler oluyor. Tabii ki bu okullardan mezun olmak tek başına yeterli olmuyor; bankaların açtıkları sınavlarda değerlendirme merkezi uygulamalarında ve mülakatlarda da başarılı olma şartı aranıyor.

(ESİN ÇETİNEL/PARA DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • THE END16 Şubat 2016 13:58

    YAĞMA HASANIN BÖREĞİNDE SONA GELİNDİ...ELEMAN ÇIKARMALAR, CİCİLİ BİCİLİ ŞUBELERİ KAPATMALAR GÖRÜNDÜ

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster