Ana SayfaBankacılıkBankalar personel konusunda temkinli!---

Bankalar personel konusunda temkinli!

4 / 7
Bankalar personel konusunda temkinli!
16 Şubat 2016 - 08:18 www.finansgundem.com

KİRASI YÜKSEK ŞUBEYİ TAŞIDI

Türkiye Finans'ın 2016 yılında yeni şube açma planı yok. Karlılığı öncelikli hedef olarak belirleyen Türkiye Finans, mevcut şubeleri içinse gider optimizasyonu çalışması yürütüyor. Buna göre özellikle maliyeti yüksek şubelerin kiralarını yeniden gözden geçirip kontrat yenilemesi yapan veya daha uygun kiralı yere taşıyan banka, bu sayede ciddi tasarruf sağlamış durumda. 2015'te şube kapatmadıklarını söyleyen Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik, bankanın 2016 yılı şube ve personel politikası hakkında şu bilgiyi veriyor:

"2016'yı da 2015 seviyesi olan 286 adet şube ile kapatmayı planlıyoruz. Şube kapama gündemimizde yok. Şube açılışı konusunda ise çok iştahlı değiliz. Hedefimiz, mevcut şubelerin verimliliğine odaklanmak, onları artırmak. Hakikaten kaynak maliyetlerinin arttığı diğer maliyet unsurlarının yükseldiği bir ortamda karlılığı artırmanın yolu, hem verimliliği artırmak hem de giderleri kontrol etmekten geçiyor. Bu yüzden şubeleşmek sektörün de bizim de önceliğimiz değil. Bu dönem, maliyetleri kontrol edip verimliliğe odaklanılacak bir yıl olacak. Ancak önümüzdeki dönemde piyasanın rahatlanması, gelişmesi ve verimlilik rasyolarının oturmasına paralel olarak şube anlamında büyümeyi gündemimize almayı planlıyoruz."

Türkiye Finans biri Bahreyn'de olmak üzere toplam 286 şubeye sahip. Çelik'in verdiği bilgiye göre, bankanın Türkiye çapında sadece 10 ilde şubesi yok.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • THE END16 Şubat 2016 13:58

    YAĞMA HASANIN BÖREĞİNDE SONA GELİNDİ...ELEMAN ÇIKARMALAR, CİCİLİ BİCİLİ ŞUBELERİ KAPATMALAR GÖRÜNDÜ

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster