Ana SayfaBankacılıkBankalar kredi faizine yüklenebilir---

Bankalar kredi faizine yüklenebilir

3 / 4
Bankalar kredi faizine yüklenebilir
27 Ağustos 2013 - 14:55 www.finansgundem.com

KUR ETKİSİ
Oyak Yatırım Bankacılık Analisti Metin Esendal, bankaların yurtdışından sağladığı kaynakların geçmişe göre yükseldiğini ama hala tehlikeli bir noktada olmadığını söylüyor. Önümüzdeki dönem için ise ''Fonlamaya ulaşması kolay olabilir ama maliyetler artacak'' diyen Esendal, risk fiyatlamasının özellikle doalr kurunun 2 TL'nin üzerine gitmesi durumunda olumsuz etkileneceğini belirtiyor.
Takibe düşen kredi oranlarında da yükseliş bekleyen Esendal, özel sektör üzerindeki açık pozisyon ve takibe dönüşüm oranlarına dikkat çekiyor. Dolar kurunun özellikle 2 TL'nin üzerine gittiği durumda açık pozisyonu olan şirketlerin kredilerinin takibe düşebileceğini belirten Esendal, ''Dolar kuru 1,90-1,95 bandında kalırsa sorun yaşanmaz'' diyor.
KREDİ FAİZLERİ ARTAR
Yakın vadede kırılganlığın olduğuna katılan İş Yatırım Bankacılık Analisti Bülent Şengönül de yılın ikinci yarısında bankaların ikinci çeyrekte fiyatlamadıkları risklerin daha çok görüleceğini belirtiyor. Şengönül, ''Bu riskler 1-2 puanlık mevduat faizi artışı olarak yansıdı. Kredi tarafına yansıması ise bu yılın son çeyreğinden itibaren belirgenleşir'' diyor.
Şengönül'e göre, faizlerdeli bu artışa karşın kredilerdeki yükseliş Merkez Bankası'nın koyduğu sınırı birkaç puan geçecek. Global Menkul Değerler Kıdemli Bankacılık Analisti Sevgi Onur ise bankaların güçlü görünümünü sürdüreceğini anlatıyor.
Yabancı kaynaklarla fonlamanın daha yüksek maliyetli olsa da devam edeceğini söyleyen Sevgi Onur, ancak kredilerin mevduatla fonlamasının ve faizlerdeki yükselişin 1-2 puan daha yukarı gideceğini kaydediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster