Ana SayfaBankacılıkBankalar kredi faizine yüklenebilir---

Bankalar kredi faizine yüklenebilir

1 / 4
Bankalar kredi faizine yüklenebilir
27 Ağustos 2013 - 14:55 www.finansgundem.com

BDDK’nın tüketici kredileri ve kredi kartlarına yönelik düzenlemesi de bir diğer kârlı kaleme darbe vuracak. Analistler ve bankacılar, kredi faizlerinde 2-3 puan daha yukarı gidişe işaret ediyor…
Uluslararası piyasalarda FED depreminin artçı şokları devam ediyor. Dünyada faizlerin izlediği uzun vadeli düşüş trendi tersine dönerken, ciddi çıkışların olduğu bu süreçte Türkiye de etkileniyor. Ekonominin güçlü ayağı olarak gösterilen bankacılık sektörüne ilişkin değerlendirmelerde de değişiklikler var.
Risk iştahının azalmasıyla sermaye girişinin yavaşlaması ve Merkez Bankası'nın isteksizce de olsa para politikasını sıkması nedeniyle, mayıs ayından bu yana piyasa faiz oranları neredeyse ikiye katlandı.
Bu da bankaların fonlama maliyetlerini yükseltti. Bankalar, artık hem Merkez Bankası'ndan daha yüksek faizle borçlanabiliyor hem de temel kaynakları olan mevduata daha yüksek faiz ödüyor.
Bunlar yetmiyormuş gibi bir de bankaların en önemli gelir kaynaklarından birine tırpan hazırlığı var. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), önceki hafta, kredi kartları ve tüketici kredilerinde yeni düzenlemeler getiren bir taslağı sektörün görüşüne sundu. BDDK, birkaç yıldır kredi kartlarını kontrol altına almaya çalışıyordu. Bankalar için risk ve getiri ilişkisi avantajlı ve de oldukça karlı olan bu segmentin getirisi çok yüksek.
Aynı zamanda ciddi bir rekabet de söz konusu. BDDK'nın düzenlemesi uzun vadede sistemik riskleri azaltıp bankacılık sektörünü olumlu etkileyebilir ama kısa vadede gelir kaybına yol açacak gibi görünüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster