Ana SayfaBankacılıkBankalar KOBİ'ler için yarışıyor!---

Bankalar KOBİ'ler için yarışıyor!

9 / 12
Bankalar KOBİ'ler için yarışıyor!
16 Kasım 2015 - 15:31 www.finansgundem.com

KADINLARA ÖZEL KREDİLER

Garanti Bankası, KOBİ'lerin uzun ve kısa vadeli finansman ihtiyaçlarını hızlı bir biçimde çözmeyi hedefliyor. Banka, KO­Bİ'lerin faaliyet döngüsünü inceliyor, stok finansmanı ve alacak finansmanı benzeri ihtiyaçları için borçlu cari hesap, spot kredi gibi ürünlerle bir yıldan kısa vadelerde fonlama sağlıyor. Banka, daha uzun vadeli işlemlerde ise 60 aya kadar, aylık eşit taksitli veya sektöre uygun ödeme planlan içeren destek paketleriyle finansman sağlıyor. Ayrıca dış ticaret ya­pan KOBİ'lere özel gayrinakdi kredi imkanı da sağladıklarını söyle­yen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcı­sı Nafiz Karadere, "Finansmana erişimde en fazla zorluk çeken segmentten biri olan yeni girişimciler ve kadın girişimcilere iki ayrı programda destek oluyoruz. Örneğin, 'İşimi Kuruyorum Destek Paketi' kapsamında yeni iş kurmak isteyenlere, finansman desteği sağ­layacak bilgilendirme hizmeti veriyoruz" di­yor.

Garanti Bankası, finansmanın yanı sıra KOBİ'lerin ihtiyaçlarına yönelik hizmetleri de sunuyor. Bunlardan kurumsal internet şubesi kanalıyla KOBİ’lerin sadece bankacılık işlem­lerini değil, nakit akışlarını takip ettikleri, gelir ve gider takibi yaptık­ları, portföy yöneticileriyle doğrudan iletişime geçebildikleri ana hiz­met kanalı hizmeti sağlanıyor.

Ayrıca son dönemde hizmete giren Kurumsal Cep Şubesi'yle işlet­melerin günlük bankacılık işlemlerini kolay ve hızlı yapmaları hedef­leniyor.

Karadere, KOBİ'lere özel sundukları diğer hizmetleri ise şöyle anlatıyor: "Örneğin, ulusal ve uluslararası desteklerle ilgili gerekli bilgi ve yönlendirmeyi tek bir çatı altında su­nan 'Teşvikbul’ hizmetimiz de var. Yakın zamanda hayata geçirdiğimiz 'ŞirketKur' ile de girişimcilerin aklın­daki önemli soruları cevaplıyoruz."

Garanti Bankası, uluslararası kaynakların yatırımcılara aktarılmasında da önemli bir görev yapıyor. Banka  bu kapsamda Kasım 2012'de, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD), Türkiye'den sadece kadın girişimcilere finansman sunmak amacıyla sağlanan en yüksek krediyi aldı. EBRD, AB-Türkiye Delegasyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu tarafından ortaklaşa başlatılan 'Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı'na dahil olan Garanti Bankası, böylece kadınlar tarafından yönetilen işletmelere verilmesi planlanan 300 milyon euroluk kredi paketine de dahil oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster