Ana SayfaBankacılıkBankalar KOBİ'ler için yarışıyor!---

Bankalar KOBİ'ler için yarışıyor!

3 / 12
Bankalar KOBİ'ler için yarışıyor!
16 Kasım 2015 - 15:31 www.finansgundem.com

16 ÜLKEYE ÖZEL DESTEK

Ziraat Bankası, her mesleğe özel kredi paketi sunuyor. KOBİ'lere yönelik "Eczacı Paketi", "Turizm Destek Paketi", "Yerli Makine İmalat Destek Paketi" gibi çok sayıda özel paket oluşturduklarını söyleyen Ziraat Bankası Şube Bankacılığı Grup Başkanı Turgut Gülcihan, bankanın diğer ürünlerini ise şöyle sıralıyor:

"Avrupa Yatırım Bankası, AYB IPARD, Avrupa Yatırım Fonu, Dünya Bankası, Suudi İhracat Programı (SEP), Eximbank, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), Alman Kalkınma Bankası (KFW) gibi kurumlarla ortak çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca KOBİ’lerimizin, kredi ihtiyaçlarım ve dış ticaret işlemleri, POS, KOBİ Kart, sigorta, hazine ürünleri, kurumsal tahsilat sistemleri, kare kodlu çek uygulaması gibi diğer bankacılık ihtiyaçlarını da karşılıyoruz."

Örneğin, bankanın Eczacı Paketi'nden SGK ödemelerini Ziraat Bankası'ndan yapan tüm eczacılar faydalanabiliyor. Bu paket ile Ziraat Bankası sektördeki müşterilerinin nakit akışlarına uygun faiz oranları ve esnek geri ödeme planlı krediler ile POS, çek karnesi, fatura ödemeleri gibi ihtiyaçları karşılıyor. Ayrıca KOBİ Kart, OGS/HGS, sigorta, KMH ve hazine ürünleri gibi diğer bankacılık hizmet ve ürünleri de sunuluyor. Diğer paketlerde de yine sektörün ihtiyacı olan tüm ürün ve hizmetler avantajlı fiyatlarla karşılanıyor.

Ziraat Bankası, Türk Eximbank ile de bir protokol imzaladı. Bu protokolle Ziraat Bankası'nın faaliyet gösterdiği 16 ülkedeki bilgi birikimi ile Türk Eximbank'ın uygun maliyetli kredi desteği birleştirilerek Türk ihraç ürünlerinin yeni pazarlara açılması ve mevcut pazarlardaki payının artırılması hedefleniyor.

Banka ayrıca uluslararası kredilerin Türk girişimcilerine ulaşmasına da aracılık ediyor. Halihazırda uzun vadeli düşük maliyetli Dünya Bankası, KOBİ'lerin İkinci Finansmana Erişim Kredisi (SME II), Dünya Bankası Enerji Verimliliği Kredilerini müşterilerine kullandırıyor. Turgut Gülcihan'ın verdiği bilgiye göre, Ziraat Bankası önümüzdeki günlerde yurtdışı kaynaklı kredi ürünlerine yenilerini ekleyecek.

Banka bunun dışında kırsal kalkınma projelerinin finansmanı için Avrupa Yatırım Bankası (AYB) IPARD ile de uzun vadeli kredi temini için anlaşma imzaladı. Gülcihan'ın verdiği bilgiye göre, Ziraat Bankası Avrupa Yatırım Fonu teminatı ile 'İlk bankam İlk işim' adıyla, 'Siftah Ziraat'ten sloganı ile KOBİ'lere kredi kullandırıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster