Ana SayfaBankacılıkBankalar artık sosyal medyadan kredi veriyor---

Bankalar artık sosyal medyadan kredi veriyor

5 / 6
Bankalar artık sosyal medyadan kredi veriyor
14 Aralık 2015 - 10:41 www.finansgundem.com

TWITTER'A ÖZEL FAİZ

Denizbank. Twitter üzerinden ihtiyaç kredisi başvurusu alan ilk banka. Kredi başvurusu yapmak için kullanıcılar, Twitter'da @Deniz-Kredi adlı hesabı takip ediyor ve kişisel bilgilerini "Direct Message" yoluyla bankaya iletiyor. Bundan sonraki süreçte normal kredi değerlendirme akışının başladığını söyleyen Denizbank Dijital Kuşak Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Çelik, "Kredi onaylandığında ise, kişi şubeye gidip kredisini hesabına geçirebiliyor. Facebook üzerinden de bireysel ihtiyaç kredisi başvurusu alıyoruz. Web'den kredi satışlarımızın yüzde 5'ini bu kanaldan gerçekleştiriyoruz" diyor.
Denizbank, Twitter ve Facebook üzerinden yapılan kredi başvurularına daha düşük faiz oranı teklif edebiliyor. Çelik, bunun nedenini şöyle özetliyor:

"Twitter ve Facebook üzerinden aldığımız başvurular bankamız için daha az maliyet anlamına geliyor. Biz de aradaki kazancımızı faiz oranlarına yansıtarak daha uygun faiz önerebiliyoruz. Bunun yanı sıra kredi başvurusu oldukça kolay ve basit bir formla yapılıyor. Bu kanallardan 36 aya varan vadelerle 55 bin TL'ye kadar kredi kullandırabiliyoruz. Kredi kullandırım aşamasında ise sadece nüfus cüzdanı ile şubeye uğramak yeterli oluyor. Kefil zorunluluğu yok, evrak ve formalite yok."
Banka, Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal ağlar üzerinde dönem dönem eğlenceli etkinlikler, yarışmalar düzenliyor. Ayrıca bankanın Müşteri Memnuniyeti ekibi bu ağlar üzerinden ulaşmış soru ve sorunlara anında cevap veriyor, alman görüşleri ilgili birimlere iletiyor. Facebook üzerinden kredi başvurusu yapıldığı gibi kredi kartı başvurusu da yapılabiliyor. Kimlik numarası ve cep telefonu ile kredi kartı başvurusu kabul ettiklerini söyleyen Çelik, yine Twitter ve Facebook üzerinden bankanın yeni ürün, kampanya ve hizmetlerini günlük olarak takipçileriyle paylaştıkları bilgisini veriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster