Ana SayfaBankacılıkBankalar arası rekabet kızışacak!---

Bankalar arası rekabet kızışacak!

1 / 3
Bankalar arası rekabet kızışacak!
11 Mart 2015 - 06:59 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, önümüzdeki dönemde kredi büyümesinde KOBİ kredilerinin ön planda olacağını öngörüyor. Karadere, “Özellikle KOBİ kredileri, bizim bu sene olmazsa olmazımız olmaya devam edecek. Bireysel krediler ve kredi kartlarında da 2014’e kıyasla daha hareketli bir sene öngörüyoruz. Büyümeye en fazla destek yine ticari kredilerden gelecektir. Geçtiğimiz sene sektörde KOBİ kredilerinde kıyasıya bir rekabet vardı. Bu sene de sektördeki KOBİ payını artırmak isteyen bankalar arasında özellikle esnaf bankacılığında yoğun rekabet ortamı bekliyoruz” dedi.
Nafiz Karadere, KOBİ bankacılığında, mikro segmentte yer alan müşterilerin büyük bir çoğunluğunun esnafl ardan oluştuğunu kaydederek “Esnafl arın da içerisinde bulunduğu mikro segmentte resmi KOBİ tanımına göre nakdi kredi kullanan müşteri sayısına baktığımızda 2014 yılında yüzde 20’lik bir artış olduğunu görüyoruz” tespitini yaptı.

Karadere, yine resmi KOBİ tanımına göre bu artışın Garanti Bankası’nda yüzde 33 olarak gerçekleştiği bilgisini de paylaşarak şöyle devam etti:

“2015 yılında esnaf müşterilerimizin içerisinde bulunduğu mikro segmentteki müşterilere kullandırılacak krediler tarafında sektöre paralel bir büyüme öngörüyoruz, ticari krediler ağırlıklı büyüme odağımızın devam edeceğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla, taksitli ticari krediler ve TL ticari krediler bilanço büyümemizin temelinde olmayı sürdürecek. Biz, sahayı iyi bilen ve yöneten bir banka olarak, müşterilerimizi yakından takip edip ihtiyaçlarını doğru analiz ederek kendilerini destekliyoruz. Böylelikle ihtiyaçlarına birebir yanıt veren alternatif ürün ve hizmetler geliştirip sunuyoruz.”

Esnafa ‘teknolojik’ destek

Anadolu’da faaliyet gösteren esnafa yönelik özel çalışmalarla daha fazla işletmeye ulaşıp, sürdürülebilirliklerine katkı sağlayacak kampanyaları artırmayı hedeflediklerini de anlatan Karadere, “Gerek uygun koşullarda finansmana ulaşmalarında gerekse iş hayatlarında kolaylık sağlayacak ürün ve hizmetlerle karşılarına çıkacağız. Esnafımızın teknolojiden daha fazla faydalanabileceği işbirlikleriyle müşterilerimizin dijitalleşmelerine destek olurken hayatlarını kolaylaştıracak maliyetlerini azaltacak çözümler üretmeyi planlıyoruz” dedi.

Garanti Ödeme esnafın hayatını kolaylaştırıyor

Küçük ve orta boy işletmelerin nakit sıkışıklığı yaşadığı dönemi daha rahat geçirmesi için dizayn ettikleri Easy kartta ekstre borcunu erken ödemeye yüzde 1 indirim, 20 güne kadar faizsiz geri ödeme ve uygun oranlarla kredilendirme imkanı sunduklarından da bahseden Nafiz Karadere, diğer ürünleri hakkında da şu bilgileri verdi: “2011 yılında KOBİ’lere çek muadili ürünümüz olan Garanti Ödeme’yi geliştirdik 2012 Ocak ayı sonunda kabul edilen çek yasasına göre, karşılıksız çekte uygulanan hapis cezasının yerine idari nitelikte yaptırım uygulanıyor. Bu durumda piyasadaki tüm aktörler gibi KOBİ’ler de, farklı bir ödeme aracına ihtiyaç duymaya başlıyor. Biz de bu ihtiyacı fark ederek ‘Garanti Ödeme’yi KOBİ’lerin kullanımına sunduk. 2015 yılında esnaf ve KOBİ’lerimizin hayatını kolaylaştıracak yeni ürün, hizmet ve işbirlikleri ile karşılarına çıkacağız.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster