Kervana Şekerbank da katıldı
Şekerbank da, geçtiğimiz günlerde, 0.01 gram altının bile değerlendirildiği küçük tasarrufa yönelik "Tasarrufun Altın Günü" uygulaması başlattı. Uygulama kapsamında, hangi ayarda olursa olsun bilezik, yüzük, kolye, çeyrek altın ve küpe gibi her türlü ziynet altınını Şekerbank şubelerine getirenler, bu ziynetlerini 24 ayar değerinde altın olarak vadesiz altın hesaplarında biriktirebilecek. 30 Ocak'a kadar İstanbul'daki bazı şubelerde gerçekleştirilecek "Tasarrufun Altın Günü" uygulamasının, ilerleyen günlerde Şekerbank'ın tüm şubelerinde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Şekerbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, "Anadolu Bankacılığı" misyonu ve 70 il ile 90 merkez dışı ilçedeki yaygın şube ağından gelen güçleriyle tabana yaygın tasarrufu teşvik etmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Altın diş ve su borusunda sakladığı altınını getiren oldu
İAR Satış ve Pazarlama Müdürü Anık, bankalarda bozdurulan altınlar arasında altın dişlerin de çıktığını ifade ederek, "Yaşadığı evin çatı katında su borusu görüntüsü vererek içinde altın saklayan bir vatandaş, çantasıyla bankaya geldi. Çantasındaki boruları çıkarttı, onun içinden de çoğunluğu Cumhuriyet olan altınları çıkartıp kendisine hesap açtırdı" dedi.
Vatandaş takısından vazgeçmiyor
İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Alaattin Kameroğlu, vatandaşın, yastık altındaki altınını mevduata çevirirken takısını bozdurmayı tercih etmediğini ifade ederek, yastık altı altının bankalar tarafından rafineri ya da markalar aracılığıyla toplanmasına karşı olduklarını, bunun mücadelesini verdiklerini söyledi. Kameroğlu, "Bankalar, vatandaşın kulağındaki küpeyi, boynundaki kolyeyi ya da kolundaki bileziği mevduata çevirmek istiyorsa bunu sektörün tamamını kucaklayarak yapmaları gerekiyor. Böylece daha çok mevduat toplarlar. Bu işi birkaç kişiyle, dar bir alanda yapmaları hem başarıya ulaşma noktasında sıkıntı yaratacaktır hem de sektörel barışı sağlamayacaktır" diye konuştu.
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.