Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektörüne güven artıyor---

Bankacılık sektörüne güven artıyor

8 / 8
Bankacılık sektörüne güven artıyor
07 Ocak 2016 - 12:52 www.finansgundem.com

"RİSKİ TABANA YAYMAYI SEVİYORUZ'

Osman Çelik / Türkiye Finans Genel Müdürü

SEKTÖRÜN YARISI İlk 100 kredimizin toplam krediler içinde payına sürekli olarak bakıyoruz. Biz riski tabana yayarak çalışmayı seviyoruz. Risk konsantrasyonu sadece bizim için değil tüm bankalar için çok önemli bir veri. Kredi riskinizin ne kadarının kaç firma üzerinde toplandığını anlamada en önemli gösterge. Bankacılık sektöründe bu oranın yüzde 20'lerin biraz üstünde olduğunu düşünüyorum. Bizim bankamızda ise sektörün yarısı kadar, ilk 100 kredimizin toplam kredi portföyümüzde ağırlığı yüzde 10.

AYNI ORANLA DEVAM Katılım bankaları tarafında da oranların konvansiyonel bankalardan daha düşük gittiğini tahmin ediyorum. Çünkü katılım bankaları, yapıları gereği daha çok müşteriyle çalışıyor. Bankacılık sektörü içinde ilk 100 kredinin payının, ekonomideki büyümeye paralel olarak büyük müşterilerin gücüyle önümüzdeki dönemde bir miktar artabileceğini düşünüyorum. Türkiye Finans'ta biz aynı oranla devam ederiz, önümüzdeki 5 yılda bu payda önemli değişim olmaz. Risk konsantrasyonun makul ve yönetilebilir seviyede olmasını İstiyoruz.

(ELÇİN CİRİK/CAPITAL DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster