Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektörüne güven artıyor---

Bankacılık sektörüne güven artıyor

6 / 8
Bankacılık sektörüne güven artıyor
07 Ocak 2016 - 12:52 www.finansgundem.com

“BÜYÜK PROJELERİN ETKİSİYLE PAYIMIZ ARTTI”

Ömür Tan/Finansbank Genel Müdür Yardımcısı

STRATEJİMİZİN SONUCU

Bugün itibariyle ilk 100 nakdi kredinin bankamız toplam kredi büyüklüğündeki payı yüzde 14.2010 yılında ilk 100 nakdi kredimizin toplamdaki payı yüzde 10'a geliyordu. Kredi kartı portföyü hariç olarak baktığımızda ise bu oran, yüzde 15 olarak gerçekleşiyordu. Bankamızda geçtiğimiz 5 yıl içinde başta özelleştirme, altyapı ve PPP projeleri olmak üzere önemli ve büyük montanlı projeler hayata geçtiğinden büyük çaplı kredilerin, kredi kartı portföyünü dahil etmediğimiz durumda, toplam kredi portföyümüzdeki payı artış gösterdi. Ayrıca Finansbank'ın bilançosundaki perakende ağırlığının tüzel müşterilere yönlendirilmesi stratejisine paralel olarak da bu oranda artış kaydettik.

İLERİDE PAY YÜKSELEBİLİR

Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında büyüyen enerji ve altyapı projelerinin finansman işlemlerinde önemli bir paya sahip olmaya devam edeceğini düşünüyorum. Buna ek olarak Sağlık Bakanlığı'nın hızla ilerleyen PPP programı kapsamında da büyük montanlı işlemler gerçekleşecek. Finansbank olarak bu tip projelerde daha büyük katılım tutarlarıyla yer almayı hedefliyoruz. Dolayısıyla ilk 100 nakdi kredinin toplam kredilerde payının bankamızda önümüzdeki 5 yılda bu doğrultuda artmasını bekliyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster