Ana SayfaBankacılıkBankacılar mevduata yatırımı önerdi---

Bankacılar mevduata yatırımı önerdi

4 / 7
Bankacılar mevduata yatırımı önerdi
18 Mayıs 2015 - 10:44 www.finansgundem.com

"MEVDUAT REKABETİ ARTABİLİR"

HSBC Türkiye Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy'a göre, mevduat, bankaların kredileri fonlamak için kullan­dığı en önemli kaynak. Nisan sonu itiba­riyle kredi/mevduat oranın yüzde 116 ile oldukça yüksek seviyelerde bulunduğunu hatırlatan Aksoy mevduat faizlerin­deki yüksek seviye­lerin nedenleri ise şöyle sıralıyor: "Merkez Banka­sı'nın TL'ye destek olmak için piyasada­ki TL likiditesini kısmaya devam et­mesi, bankalar arasında gecelik faizlerin Merkez Bankası gecelik borç verme faizi olan yüzde 10.75'te gerçekleşmesine neden oluyor. Gecelik faizlerin yüksek seyretmesi iki ay civarında ortalama vadesi olan mevduat faizlerini de yukarı itiyor."

Kredilerdeki hızlı büyümenin devam etmesi halinde mevduat konusunda bankaların rekabeti­nin de artacağım kaydeden Ak­soy, "Kısa vadeli fonlama mali­yetinin azalması, mevduat faiz­lerinin gevşemesine neden olabi­lir. Ancak bu TL'deki volatilitenin Merkez Bankası'nın TL likiditesini kısmasına yol açmayacağı bir senaryo da mümkün olabilir. Bu durum gerçekleşirse mevduat faizleri bir miktar gevşeyebilir" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster