Ana SayfaBankacılıkBankacılar mevduata yatırımı önerdi---

Bankacılar mevduata yatırımı önerdi

3 / 7
Bankacılar mevduata yatırımı önerdi
18 Mayıs 2015 - 10:44 www.finansgundem.com

YOLU AÇTI, ŞİMDİ MODA OLDU

Bu dönemin bir başka özelliği de artık "Hoş geldin" faizlerinin bir ay ile sınırlı kalmaması. Ancak ING bu konuda piyasa geleneğini değiştirdi. Hoş geldin faizinde süreyi 90 güne çekti. ING'nin bu hamlesi sonrasında diğer bankalar da "hoş geldin" faizine 95 güne kadar uzayan vadeler uyguluyor. Türkiye'de ilk olarak ING Bank başlatmıştı, bugün artık hemen her banka bu tür he­sapları müşterilerine sunuyor. ING Bank'ın Turuncu Hesabı sayesinde mev­duat sahipleri parasına vade derdi olma­dan yüksek faiz alıyor. ING Bank ilk kez mevduat hesabı açtıran müşterilerine ay­da yüzde 11'lere varan yüksek bir faiz ora­nı uyguluyor.

Bu durumu değerlendiren bankacılara göre, önümüzdeki üç ayda mevduata uy­gulanan faiz oranlan bu seviyelerde kala­cak. Bu nedenle yüzde 11-12'lere kadar yükselen faiz oranlarından 90 günlük mev­duatı tercih etmenin yatırımcılar açısın­dan oldukça cazip olduğu belirtiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster