Ana SayfaBankacılıkBankalar kredi faizlerini neden düşürmüyor?---

Bankalar kredi faizlerini neden düşürmüyor?

6 / 7
Bankalar kredi faizlerini neden düşürmüyor?
27 Temmuz 2016 - 12:31 www.finansgundem.com

"Faizin düşmesi için koordineli çalışmak gerekiyor"

Akbank yetkilileri de Türkiye'nin büyük bir badire atlattığını, bu süreçte kısıtlı da olsa kur ve faizlerde belli bir volatilite yaşandığını ifade ederek, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörünün sağlam olduğunu, normalleşmenin hızlı olacağını vurguladı.

Yetkililer, şunları kaydetti: 

"Faizlerin düşmesi bankaların da önemli bir arzusudur. Faizlerin düşmesi bankaların daha geniş bir kitleye ulaşmasını ve daha fazla kredi vermesini sağlayacaktır, kredi kalitesini artıracaktır. Ekonomideki tüm oyuncuların faizlerin düşmesi için koordineli olarak çalışması gerekir. TCMB'nin faiz koridorunun üst bandını indirmesi bankaların fonlama maliyetlerini bir miktar aşağıya çekmiştir. Ancak bankaların asıl fonlaması mevduat yoluyla olmaktadır. Kredi faizindeki etkili bir düşüş, mevduat maliyetlerindeki azalma ile gerçekleşecektir. Bankalarımız bu konularda yapılması gereken her türlü gayreti göstermektedir." 

Tasarruf oranlarının artması ve buna bağlı olarak mevduat tabanının genişlemesinin de kredi faiz oranlarının kalıcı olarak düşmesine katkı sağlayacağını vurgulayan yetkililer, bu konuda ülkede önemli çalışmalar yapıldığını, şu an hükümetin üzerinde çalıştığı yeni projeler de bulunduğunu söyledi. 

Akbank'ın, bilanço gücünü de kullanarak gerek yurt dışı gerekse yurt içindeki fonlama maliyetlerini mümkün olduğu kadar düşürmeye ve bunu da kredi faizlerine yansıtmaya çalıştığını dile getiren yetkililer, Akbank'ın bu stratejisini aynı şekilde devam ettireceklerini bildirdi. 

Yetkililer, "Sektör adına çok olumlu bir gelişme de geçen hafta yaşanan üzücü olayların piyasalar üzerindeki sınırlı kalan etkisidir. Bu da hükümetimizin zamanında yaptığı müdahalelerle birlikte ekonomimizdeki makro dengelerin ve de bankacılık sektörünün sağlamlığı sayesinde gerçekleşmiştir." ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup27 Temmuz 2016 20:06

    Hükümet gerekli yapısal reformları yapıp enflasyonu düşürsün, faizler iner. Konuşmak, reform yapmaktan kolay tabi.

  • realite27 Temmuz 2016 13:34

    net cevap ; bu soruyu gidip, tek gayeleri yıl sonunda yurtdışındaki sermayedarına alt toplamda ne kazandın ne kaybettin sorusu için çalışan üst yöneticilere sorun ! sadece kendileri ayakta kalmak için emekli işçi memur esnaf kobi ne hale gelmiş önemsemeyenlere..

  • reis27 Temmuz 2016 13:11

    düşürseler ne olacak ki millette para mı var. yemeyip içmeyip borç kredi ödemekten bıktık. kridi ödemek için yaşıyor hale geldik.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster