Ana SayfaBankacılıkBankalar kredi faizlerini neden düşürmüyor?---

Bankalar kredi faizlerini neden düşürmüyor?

4 / 7
Bankalar kredi faizlerini neden düşürmüyor?
27 Temmuz 2016 - 12:31 www.finansgundem.com

"Faiz indirimlerinin temkinli bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum"

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise darbe girişiminin hemen ardından tüm bankaların bir araya gelerek istişare toplantısı yaptığını, Merkez Bankası, Borsa İstanbul ve BDDK da dahil tüm finans sektörünün çok iyi organize olmasından dolayı sistemin çok iyi işlediğini söyledi.

Leblebici, finansal sistemin çok kısa sürede normale döndüğünü belirterek, şu görüşleri dile getirdi: 

"Merkez Bankası piyasalara faiz indirimi hissi vererek doğru olanı yaptı. Bu süreçte faiz indirimlerinin temkinli bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Piyasalar bunu takip ediyor. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için ise ilgili kurumlarımızın yeterli araçları, yeterli kapasitesi ve yatırım ortamını iyileştirmesi için yeterli öngörüleri var. Bu devam ettiği sürece Merkez Bankamızın da manevra alanları olacaktır. Kredi faizleri de inme trendinde, marttan beri olan indirimlerin büyük kısmı da fiyatlara yansıtıldı. Mevduat maliyetinin düşüşündeki hız arttıkça bu trendin de hız kazanacağını düşünüyoruz. Yatırım ortamının hızla iyileşmesi için bankalar üzerine düşeni yapacaktır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup27 Temmuz 2016 20:06

    Hükümet gerekli yapısal reformları yapıp enflasyonu düşürsün, faizler iner. Konuşmak, reform yapmaktan kolay tabi.

  • realite27 Temmuz 2016 13:34

    net cevap ; bu soruyu gidip, tek gayeleri yıl sonunda yurtdışındaki sermayedarına alt toplamda ne kazandın ne kaybettin sorusu için çalışan üst yöneticilere sorun ! sadece kendileri ayakta kalmak için emekli işçi memur esnaf kobi ne hale gelmiş önemsemeyenlere..

  • reis27 Temmuz 2016 13:11

    düşürseler ne olacak ki millette para mı var. yemeyip içmeyip borç kredi ödemekten bıktık. kridi ödemek için yaşıyor hale geldik.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster