Ana SayfaBankacılıkBankalar kredi faizlerini neden düşürmüyor?---

Bankalar kredi faizlerini neden düşürmüyor?

1 / 7
Bankalar kredi faizlerini neden düşürmüyor?
27 Temmuz 2016 - 12:31 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirimlerinin ardından bazı hükümet yetkilileri ve iş dünyası temsilcilerinin yaptığı "faiz indiriminde sıra bankalarda" açıklamasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Finans sektörüne sesleniyorum; bakın siz de lütfen faizlerinizi düşürün. Bu millete, vatana eğer hizmet verecekseniz düşürün, biraz az kazanın. Yatırımcı, sizin vereceğiniz bu ucuz krediyle bu ülkede çok daha farklı adımları atabilsin" sözleri ile destek vermişti.

Kredi faiz oranlarının düşmesini kendilerinin de istediğini ifade eden bankacılık sektörü temsilcileri, bu düşüşü bazı şartlara bağladı. Bankacılar, TCMB'nin mart ayından bu yana faiz koridorunun üst bandında 200 baz puan indirim gerçekleştirmesine karşın bankaların Merkez Bankasından sağladığı fonlamanın maliyetindeki azalışın yaklaşık 90-100 baz puanda kaldığını kaydediyor. 

Bankaların ticari ve bireysel müşterilerine sunduğu kredilerin büyük bölümünün mevduattan geldiğini ifade eden sektör temsilcileri, kredi faiz oranlarında indirim yapılabilmesi için mevduat maliyetlerinde düşüş olması gerektiğine işaret ediyor. 

Bankacılar, tasarrufların artırılmasının yanı sıra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) bankaların maliyetlerini azaltıcı yönde atacağı adımların da kredi faizlerine olumlu yansıyacağını belirtiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup27 Temmuz 2016 20:06

    Hükümet gerekli yapısal reformları yapıp enflasyonu düşürsün, faizler iner. Konuşmak, reform yapmaktan kolay tabi.

  • realite27 Temmuz 2016 13:34

    net cevap ; bu soruyu gidip, tek gayeleri yıl sonunda yurtdışındaki sermayedarına alt toplamda ne kazandın ne kaybettin sorusu için çalışan üst yöneticilere sorun ! sadece kendileri ayakta kalmak için emekli işçi memur esnaf kobi ne hale gelmiş önemsemeyenlere..

  • reis27 Temmuz 2016 13:11

    düşürseler ne olacak ki millette para mı var. yemeyip içmeyip borç kredi ödemekten bıktık. kridi ödemek için yaşıyor hale geldik.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster