Ana SayfaBankacılıkBanka patronları 2016'dan ne bekliyor?---

Banka patronları 2016'dan ne bekliyor?

5 / 15
Banka patronları 2016'dan ne bekliyor?
28 Aralık 2015 - 12:28 www.finansgundem.com

MAKRO POLİTİKALAR

Sektörün 2016'da makro politika çerçevesinde şekilleneceğini kaydeden Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, politika yapıcıların kararlarının sektör için hem kredi büyümesi ivmesini hem de kredi büyümesinin kompozisyonunu şekillendireceğini söylüyor. 2012 yılından bu yana kredi büyümesi düzenleyici otoritenin belirlediği şekilde yüzde 15 seviyelerinde seyrediyor. Ancak Güzeloğlu, getirilen düzenlemelerin sektörün kârlılığını olumsuz etkilediğini ve sermaye getirilerini yüzde 10'lara düşürdüğünü anlatıyor. Sermaye getirişinden daha yüksek bir oranda aktif büyümesi, sektörün sermaye yeterlik oranının erozyona uğramasına neden oldu.

Sermaye yeterlik oranı gerilerken sektörün hızlı büyümeye devam etmesinin beklenmemesi gerektiğini anlatan Temel Güzeloğlu, sektöre yönelik mevcut düzenleme/denetleme çerçevesinin değişmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster