Ana SayfaBankacılıkBanka hisselerinde 2015 tavsiyeleri---

Banka hisselerinde 2015 tavsiyeleri

8 / 8
Banka hisselerinde 2015 tavsiyeleri
07 Ocak 2015 - 10:04 www.finansgundem.com

Deger sunan bir yatırım. Albaraka Türk güvenilir adımlarla karlı büyümeyi sürdürüyor. Bankanın aktif kalitesi konusundaki muhafazakar tutumu ve birçok bankacılık alanında gelisme potansiyeli uzun vadeli hikayeyi canlı tutuyor. Faiz hadlerinin düştüğü ortam genelde katılım bankaları için olumsuz kabul edilir ancak bu algı bizce dogru degil zira faizlerin kademeli olarak geriledigi dönemlerde büyüme ve aktif kalitesiyle birlikte degerlendirildiginde marjlardaki baskı yönetilebilir düzeyde kalıyor.

Insaat sektörü riskinin görece yüksek oldugu bu alanda faizlerdeki gerileme de aktif kalitesine iliskin endiseleri azaltıyor. Katılım bankaları arasında Albaraka Türk tercihimiz olmayı sürdürüyor. Büyüme fırsatları ve iyi marj yönetimi ile banka önümüzdeki iki yılda çift haneli net kar büyümesi elde edebilir. Albaraka Türk hisselerinin özsermaye karlılıgına göre ucuz kaldıgını düsünüyoruz. 2015 tahminlerimize göre banka hisseleri 5,1x F/K ve 0,8x PD/DD çarpanlarıyla islem görürken özkaynak karlılıgı beklentimiz %16 düzeyinde.

Kamu bankaları bu yıl katılım bankacılıgına baslıyor. Üç kamu bankasının da katılım bankacılıgı sektörüyle birlikte bu alanda büyüme hedefleri bulunuyor. Bu anlamda Halkbank ve Vakıfbank katılım bankacılıgı için gerekli sermayenin temini için izleyecekleri yolları açıkladılar. Yılın ilk çeyreginden itibaren kamu katılım bankalarının sektörde faaliyet göstermeye basladıgını görecegiz. Kamu bankaları sektöre girmeden önce Albaraka Türk hızlı büyümesi ile belli bir müsteri tabanına ulastı. Kısa vadede sektördeki mevcut oyunculara yönelik bir tehdit beklemiyoruz. Ancak daha uzun vadede kamu katılım bankalarının belli bir ölçek ve verimliligi yakalaması ile mevcut oyuncuların marjları üzerinde rekabet baskısı görülebilir.

İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster