Ana SayfaBankacılıkBanka hisselerinde 2015 tavsiyeleri---

Banka hisselerinde 2015 tavsiyeleri

5 / 8
Banka hisselerinde 2015 tavsiyeleri
07 Ocak 2015 - 10:04 www.finansgundem.com

Ikinci kusak bankalar arasındaki tercihimiz. Uzun vadeli ucuz fonlama imkanları, aktif ve pasif vade uyumlulugu, güçlü sermaye ve kaliteli aktif yapısı ile yüksek verimlilik oranları bankanın öne çıkan olumlu yönleri olarak sıralanabilir. Bankanın is modeli sayesinde düzenleyici kurum ve mevzuat degisikliklerinden de olumsuz etkilenmediğini söyleyebiliriz. TSKB’nin kredi fonlama spredleri güçlü görünümünü sürdürürken bu yıl menkul kıymet portföyünün getirilerindeki düsüs ile net faiz marjında daralma görülebilir. Altyapı yatırımları ve özel yatırım ortamının iyilesmesi ile bankanın kredi portföyündeki yenilenebilir enerji varlıklarının agırlıgını düsürmesini daha saglıklı görüyoruz.

Yüksek özkaynak karlılıgı korunuyor. TSKB, özkaynak karlılıgını %19 düzeyinde ve bütçe hedeflerinin üzerinde korumayı sürdürüyor. Bankanın ayrıca muhtemel risklere karsı ayırdıgı güçlü karsılıkları da bulunuyor. Bankanın bu yıl %10 net kar büyümesi saglamasını bekliyoruz. TSKB hisseleri 2015 tahminlerimize göre 7,5x F/ K ve 1,2x PD/DD çarpanları ile islem görüyor. Güçlü özkaynak karlılıgına karsın bankanın piyasa çarpanlarının iskontolu kaldıgını düsünüyoruz. TSKB’nin defansif hisseler arasında görülmesi nedeniyle de son dönemde piyasanın gerisinde kaldığını söyleyebiliriz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster