Ana SayfaBankacılıkBanka hisselerinde 2015 tavsiyeleri---

Banka hisselerinde 2015 tavsiyeleri

4 / 8
Banka hisselerinde 2015 tavsiyeleri
07 Ocak 2015 - 10:04 www.finansgundem.com

KOBI hikayesi satın almayı sürdürüyoruz. 2014 Halkbank için çok sallantılı bir yıl oldu ancak bu dönemin ardından bankanın aktif kalitesi ve karlılıgında hızlı bir toparlanma ile bozulan algının da iyilesecegini düsünüyoruz. Üçüncü çeyrekte takibe atılan yüklü kredi yatırımcılarla detaylı olarak paylasıldı ancak algıdaki bozulmanın önüne geçilemedi. Bu yüklü dosya hariç tutuldugunda bankanın aktif kalitesindeki saglıklı görünüm ihmal edildigi için Halkbank hisseleri emsallerine göre ucuz fiyatlanıyor. Tahminlerimize göre bankanın bu yıl yeni tahsili gecikmis alacak oluşumu rakiplerinden daha düsük olacak.

Kredi portföyündeki degisim ile 2014 yılındaki marj erimesi diger bankalardan yüksek oldu. Ancak bankanın KOBI kredilerindeki üstünlügü devam ediyor. Hazine destekli kredilerin faizleri düsük düzeyde kalsa da kamu mevduatının da daha ucuz olması ile bankanın bu alanda spredini korudugunu düsünüyoruz. Halkbank ücret ve komisyon düzenlemelerindeki tehdide karsı daha iyi konumda. Bankanın TL vadeli mevduat tabanının zayıf olusu ve diger giderlerdeki artıs iki zayıf noktası olarak görülebilir ancak ikincisinin önden yüklemeli giderler nedeniyle yüksek oldugunu ve zamanla normallesecegini düsünüyoruz.

Sürdürülebilir özkaynak karlılıgını %16’ya indirdik. Halkbank değerlemesinde sürdürülebilir özkaynak karlılıgını 100 baz puan indirerek %16 olarak belirledik. Tahminlerimize göre banka rakiplerinden daha yüksek net faiz marjını sürdürecek. Karsılık ve diger faaliyet giderlerindeki artıs bu 100 baz puanlık indirimin sebepleri oldu. diger yandan yeni kurulacak olan katılım bankacılıgı istirakinin ilk asamada özkaynak karlılıgını sulandırıcı etkisi ve daha sonra katkısı bu hesaplarımıza dahil edilmedi.
 

Sigortacılık istiraklerinin yılın ikinci çeyreginde satılması hedefleniyor. Banka bu satıslardan 400-500 milyon TL vergi sonrası gelir elde edebilir. Bankanın 2014 yılında %14 net kar düsüsünün ardından bu yıl net karında %8 artıs ve %15 özkaynak karlılıgı öngörüyoruz. Tahminlerimizde sigortacılık istiraki satıs gelirleri yer almıyor. 2015 tahminlerimize göre 6,7x F/K ve 0,9x PD/DD çarpanlarıyla islem gören Halkbank hisselerini ucuz buluyoruz.

Yönetim Kurulu nakdi sermaye artırımı kararı aldı. Halkbank Yönetim Kurulu, bankanın ödenmis sermayesinin 1 milyar TL artırılarak 2,25 milyar TL’ye çıkarılması için bedelli sermaye artısı kararı aldıgını duyurdu. Bu kararın 4 ay içerisinde yerine getirilmesi planlanıyor. Sermaye artısı ile elde edilecek kaynaklar bankanın katılım bankası kurulmasını da içeren gelecekteki büyüme yatırımları için kullanılacak. Borsada halka açık kısma sahip yatırımcıların bedelli sermaye artısına katılmaları durumunda mevcut pozisyonlarına kıyasla sınırlı bir miktar nakit ödemesi yapacağını söyleyebiliriz. Yatırımcılardan mevcut pozisyonlarının %6’sı kadar nakit çıkısı olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster