Ana SayfaBankacılıkBanka hisselerinde 2015 tavsiyeleri---

Banka hisselerinde 2015 tavsiyeleri

3 / 8
Banka hisselerinde 2015 tavsiyeleri
07 Ocak 2015 - 10:04 www.finansgundem.com

Gelismeler beklentilerden daha iyi gerçeklesti. Garanti Bankası yılın ilk dokuz ayında %1,6 aktif karlılıgı ve %13,5 özkaynak karlılıgı ile tüm yıl sergiledigi eğilimi korudu. Bizce net faiz marjı olusumu ve net ücret ve komisyon gelirleri artısı olumlu öne çıkan gelismeler olurken kredi riskinin bütçe hedefleri üzerinde artısı soru işaretlerine neden oldu. Tahminlerimize göre bankanın net faiz marjında daralma bu yıl da görülecek. Ücret ve komisyon düzenlemeleri bankanın gelirlerini olumsuz etkileyecek.

Sorunlu kredi olusumuna karsı rezervleri güçlü. Bankanın tahsili gecikmis alacaklarında kredilerin yaslanması etkisi ile bir miktar artıs görülebilir. Ancak Garanti Bankası’nın muhtemel kredi karsılıkları için 300 milyon TL serbest karsılıgı ve genel karsılık mevzuatındaki degisiklik nedeniyle henüz kullanmadıgı yaklasık 200 milyon TL serbest bırakılabilir genel karsılıgı bulunuyor. Böylece genel karsılıklardaki artısın bu yıla düsen etkisi ve olası kredi kayıpları nedeniyle olusacak özel karsılık baskısı dengelenebilir.

Piyasa çarpanlarını pahalı buluyoruz. Bankanın iki yıllık dönemde ortalama %10 net kar büyümesi ile sektör ortalamasından bir miktar geri kalacagını tahmin ediyoruz. %13-13,5 düzeyindeki özkaynak karlılıgı ile 2015 tahminlerimize göre 10,9x F/K ve 1,4x PD/DD çarpanlarıyla islem gören Garanti Bankası hisseleri Türk bankaları ortalama çarpanlarına göre %18 primli. BBVA’in yönetimdeki agırlıgını artırması ile bankanın stratejilerinde önemli bir degisiklik olacagını düsünmüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster