1- SERMAYE YETERLİLİĞİ GÜCÜN GÖSTERGESİ
Bankacılık sektörünün güçlü olup olmadığının en belirgin göstergesi, sermaye yeterliliği... Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, sektörün sermaye yeterlilik rasyosunun dünyada kabul görmüş yüzde 8’in çok üzerinde olduğunu vurguluyor. “Türkiye’de kredi talep edenlerin taleplerini karşılayacak güçte, kuvvette ve kudrette bir bankacılık sektörü var” diye konuşuyor.
BDDK verilerine göre mayıs sonunda sektörün sermaye yeterliliği yüzde 17,1. 2018 sonunda bu oran yüzde 17,3'tü. Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, bu rasyonun önemini, ülke ekonomilerinde tartışılmaz öneme sahip bankacılığın karşılaşabileceği sistemik risklere karşı alınan temel önlemlerden biri şeklinde açıklıyor.
VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih ise şu değerlendirmeyi yapıyor: “Denetleyici kuramların yaptığı düzenlemeler ve bankaların gösterdiği hassasiyet, birçok gelişmekte olan ülkeye kıyasla Türk bankacılığının şoklara karşı dayanıklılığını artırdı. Nitekim zorlu dönemlerde bile sektörün hem ekonomiye desteği sürdürüyor hem güçlü sermaye yapısını koruyor.”
2018 ağustosundaki kur dalgalanmaları sonrası. pek çok oyuncu sermaye artırımı yaparak kendini korumaya aldı. Sermaye yeterliliğinde 2019 yılı trendine dair Kaan Gür, “Kurda önemli bir değişim yaşanmaması durumunda sektörde sermaye yeterliliğinin mevcut seviyelerde seyretmesini bekliyoruz” yorumunda bulunuyor. Consultista Danışmanlık kurucusu Alp Aksudoğan ise yıl sonu kârlarında düşüş ve kredilerde yazılması muhtemel zararlar nedeniyle bu oranda daha da düşüş görmenin şaşırtıcı olmayacağını aktarıyor.
siz inceleyin söyleyin hangisini alalım. bize bırakırsanız halk bank alıyoruz
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.