Ana SayfaPara PiyasaABD ekonomisinde iniş zamanı mı?---

ABD ekonomisinde iniş zamanı mı?

11 / 11
ABD ekonomisinde iniş zamanı mı?
05 Eylül 2018 - 15:20 www.finansgundem.com

0 HALDE YALNIZCA HABERDAR OLMAYIN, HAZIR OLUN

Köpük hisseler, aşağıya doğru gidişat göstergeleri, kırmızı yanıp sönen mali istikrar, ticaret savaşı ve dahası- endişe verici çok şey var. Bu mutlaka bir facianın gelmekte olduğunun işareti değil. Bildiğimiz tek şey, borsalar yeniden yükselişe geçebilir veya Grantham’ın dediği gibi, eriyebilir. Ancak daha da kaygılanmak için çok daha uzağa bakmak gerekmiyor. Ekonomi Danışmanları Konseyi haricinde hiç kimse GSYIH’nin uzun vadede yüzde 3 oranında büyüyebileceğine inanmıyor ve eğer yakın zamandaki teşvik büyümede doping etkisi yaratacaksa, bunu daha sona ödenmesi gerekecek bir bedelle yapacak. Ekonomik döngü henüz tamamlanmadı; ancak tüm kanıtlar son evrede olunduğunu gösteriyor. Ve bir sonraki resesyon geldiğinde de ekonomistler bunu tahmin edemeyecekleri için bizlerin şimdiden hazırlanması iyi olacak.

Piyasalar ve ekonomi kaçınılmaz olarak yönünü aşağıya çevirdiğinde, tüm değişimler gibi burada da bir fırsat doğacak. Hisseler satışa çıkacak ve şirket yöneticileri de herhangi bir sektördeki rekabet düzeninin sakin sularda değil de her zaman sıkıntılı süreçlerde değiştiğini bilmeliler.

Aklı selim yatırımcılar ve liderler gerçekleri erkenden öngörebildikleri için zorlukları aşmayı bilirler ve iyi zamanlarda da kötü günler için hazırlanmaları gerektiğinin bilincindeler. (GEOFF COLVIN/FORTUNE TÜRKİYE DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gokhan temiz06 Eylül 2018 01:59

    amerika uzulmesin turkiye kurtair ne de olsa hersey turkiye de amerikan mali yollarda chevrolet araba hastanelerde genaral elekririk cihazlari gazli iceceklerde pepsi fanta yedigun coca cola dondurma ooooo sakalimizi bile jilette ile kesiyoruz sen rahat ol amerika arkanda biz variz

  • akbaba05 Eylül 2018 23:09

    borsa gündem ABD BİŞEY OLMAZ BİZ KENDİMZE BAKLAIM

  • facts05 Eylül 2018 17:32

    Bizdeki kamu ve özel sektör borcunun kat ve katı ABD olduğu halde, bizde ki (hatta gelişmekte olan tüm ülkelerde olan) krizi köpürtenler konu ABD olduğunda sus pus. Gidin ABD de yaşayın onlarla batın inşallah. Biz "Reis" le çıkarız.

  • yavuz eren05 Eylül 2018 16:21

    Iste bunlar hep dis mihraklarin oyunu. Trump reis buyuk oyunu bozar. Herkes yastik altindaki TLsini bozdursun demis.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster