Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringin avantajları neler?---

Faktoringin avantajları neler?

5 / 12
Faktoringin avantajları neler?
29 Mart 2016 - 10:03 www.finansgundem.com

GENİŞ YURTDIŞI AĞI VAR

Zor bir yıl olan 2015'te aktif pazarlamaya ağırlık veren TEB Faktoring'e göre 2016 daha stabil geçecek. Yıl planlarını bu ön­görüye göre yapan firma, bu yıl yurtiçinin yanı sıra uluslararası faktoring konusuna da ağırlık verecek. Uluslararası faktoring ala­nında çok yaygın bir hizmet ağı yarattıklarını söyleyen TEB Fak­toring Genel Müdürü Çağatay Baydar, "Uluslararası faktoring hizmetlerini yurtdışında yerleşik bizim gibi faktoring şirketlerin­den aldığımız hizmetlere istinaden veriyoruz. BNP Paribas Grubu çatısı altında bir faktoring şirketi olarak Almanya, Belçika, Dani­marka, Fas, Fransa, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İspanya, İs­veç, İtalya, Lüksemburg, Polonya ve Portekiz'de yerleşik grup şirketlerimizin yanı sıra çok sayıda faktoring şirketiyle kurduğumuz geniş bir hizmet ağımız var. Ayrıca, Factors Chain International (FCI, Uluslararası Faktoring Zinciri) kanalıyla 70'ten fazla ülkede 270'in üzerinde faktoring şirketiyle çalışma imkânı bulabiliyoruz" diyor.
TEB Faktoring bunlara ek olarak Eximbank aracılığıyla TCMB kaynaklı ihracat reeskont kredilerine de aracılık ediyor. Bu sayede ihracatçı firmalar daha uygun maliyetlerle garanti, finansman ve tahsilat hizmetleri­ne kavuşuyor. Faktoringin reel sektörün vadeli ala­caklarının tahsil edilmesini garanti altına alıp va­deyi beklemeden finanse edilmesini sağlayan bir sistem olduğunu hatırlatan Baydar, faktoring hizmetlerinin firmalara sağladığı avantajları ise şöyle özetliyor: "Faktoring sayesinde reel piyasa tahsilat ve finansman sorunlarını bir kenara bırakarak ana işine odaklanır. Faktoring hizmetle­rinin reel sektöre sunduğu çok sayıda avantaj var. Örneğin, firma­lar vadeli alacaklarını bize temlik ederek sürekli ve kesintisiz na­kit akışı sağlar, böylece esnek finansman olanağı yaratırlar. Bu fi­nansman sayesinde alımlarını peşin yaparak indirim alırlar. Fi­nansman ihtiyaçlarını kendi alacaklarıyla çözerler, dış kaynak kul­lanma ihtiyaçları azalır ve faiz giderleri düşer. Açık hesap satışla­rı kolay ve güvenli hale gelir. Tahsilat işlemleri için eleman tahsis etmek durumunda kalmazlar, işlerine odaklanırlar. Uluslararası piyasada fiyat düşürerek rekabet etmek yerine vade uzatımı ile sa­tışlarını artırırlar. Alacaklarını ödenmeme riskine karşı yüzde 100 garanti altına alıp, bu garantilere istinaden alınan siparişlere hız­lı yanıt verme kabiliyetleri artar. Faktoring şirketleri sayesinde alıcıları ile olabilecek dil problemleri aşılır, ithalatçı ülkenin mev­zuatını bilme gereği duymadan ihracat yapabilirler. Akreditif aç­mak veya peşin ödeme yapmak gibi mali yapısına yük bindiren ödeme şekillerinden kurtulurlar."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster