"HEDEF KOBİ VE TİCARİ FİRMALAR"
Akbank ağırlıklı açık hesap/mal mukabili ihracat yapan müşterilerinin alacak riskini azaltmak ve yine ihracatçı firmaların sermaye taleplerini karşılamak için farklı ürünler çıkardı. Bu ürünler içinde en önemlilerinin ihracat faktoring ve alacak sigortası ile alacak sigortalı alacakların finansmanı olduğunu söyleyen Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, "Son dönemde artan alacak tahsil riski bilinci ile özellikle bu iki üründe de talebin arttığını görüyoruz. Ayrıca alacakların belli bir oranında ön finansman sağlanması da bu talebi destekledi. Bu kapsamda 2015 yılında da ihracat faktoringi işlemlerinde ihracat hacimlerindeki büyümeye paralel olarak ciro ve müşteri artışı gerçekleştirdik" diyor.
Çelebioğlu'nun verdiği bilgiye göre, 2015 yılında ihracat faktoringi alanında ağırlıklı olarak tekstil sektörü başta olmak üzere otomotiv yan sanayi ve makine teçhizat gibi sektörlere finansman sağlandı.
Türkiye'nin halen ihracatının yaklaşık yüzde 60'ı mal mukabili/ açık hesap ile gerçekleştiriliyor. Bu aynı zamanda ihracatçı firmalar için büyük bir riski de birlikte getiriyor. Akbank da işte bu riski minimize etmek için özellikle ihracatçı firmalar için alacak sigortasını öneriyor.
1996 yılında Akbank'm ayrıca Türk Eximbank ile sigortalı alacakların finansmanına yönelik protokol imzalandığını hatırlatan Çelebioğlu, bu alanda sunulan ürünleri ve bankanın hedeflerini şöyle özetliyor:
"Akbank AG de ihracatçılarımızın özellikle Avrupa destinasyonlu satışlarına uygun maliyetli kaynak ile gayrikabilirücu iskonto hizmeti vererek destek oluyor. Önümüzdeki dönemde de ihracat ve ihracatın finansmanı önceliklerimiz arasında olacak. 2016 içerisinde mevcut ihracat faktoringi işlemlerinde müşterilerimizin gelişen ihtiyaçlarına odaklanarak yaygınlaşmayı ve banka genelinde faktoring işlemlerinde faktoring alacakları, ciro, müşteri adedi ve sözleşme sayısı olarak büyümeyi hedefliyoruz. Müşteri portföyü olarak da özellikle Ticari ve KOBİ segmentine odaklanmayı ve bu segmentlerde yaygınlaşıp büyümeyi amaçlıyoruz. Bu kesime yönelik çıkarılan ürün paketlerimize ihracat faktoringini de ekledik."
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.