Ana SayfaBankacılıkNurolBank CEO'su Altuntaş: Türkiye’nin Goldman’ı, Morgan’ı olmak istiyoruz---

NurolBank CEO'su Altuntaş: Türkiye’nin Goldman’ı, Morgan’ı olmak istiyoruz

6 / 6
NurolBank CEO'su Altuntaş: Türkiye’nin Goldman’ı, Morgan’ı olmak istiyoruz
07 Haziran 2018 - 12:49 www.finansgundem.com

“GOLDMAN, MORGAN’IN YAPTIĞINI BİZ TÜRKİYE’DE GERÇEKLEŞTİRDİK”

-Yatırım bankacılığında gelmek istediğiniz nokta neresi? Başka hangi hedefleriniz var?

Özgür Altuntaş: WorldBusiness Capital’den OPIC garantili aldığımız uzun vadeli ve sermaye benzeri kredinin, bankamızın uluslararası bağlarını geliştirmek ve işimizin sürekli büyümesine temel oluşturmak için atılmış önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Türkiye ‘de ilk defa bir yatırım bankası, hatta ilk finans kuruluşu olarak orta ölçekli başka bir bankanın 85 milyon dolarlık Sermaye Benzeri Eurobond ihracına aracılık ettik.

Kurumsal müşterilerimizin finansal sorun ve ihtiyaçlarını doğru tanımlayıp, çözüm önerileri sunmak ve bu çözümleri gerçekleştirebilecek, sermayedarına en az piyasa koşulları kadar getiri yaratabilecek, gruptan bağımsız şekilde kendi ayakları üzerinde durabilen niş bir banka olmak da yine ana hedeflerimiz arasında yer alıyor. 

Önümüzdeki 5 senelik süreçte sektörün dünya standartlarında yatırım bankacılığı yapan en önemli oyuncularından biri olma hedefiyle çalışmalarımıza yön veriyoruz. Sermaye piyasalarına Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu ürünleri kazandıran yatırım bankası olacağımıza inandığım bu süreç içerisinde Türkiye’nin Goldman’ı, Morgan’ı olmak istiyoruz. Sektörümüzde yapılan hatalardan bir tanesi bilanço büyüklüğü karşılaştırması. Yatırım bankalarında yaratılan aktifler ivedilikle diğer yatırımcılara satılmak üzere kurgulandıklarından dolayı, bilanço büyüklüğü en önemli kriter değil.

“TÜRKİYE’DE SERMAYE PİYASALARI BÜYÜMEK ZORUNDA”

-Sermaye Piyasaları için ne söylemek istersiniz? 

Özgür Altuntaş: Küresel krizin ardından uluslararası büyük yatırım bankalarının Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandırmasının ardından sektörde bir boşluk oluştuğunu düşünüyorum. Biz küçük boyutlardaki işlemlerde bile terzi usulü yatırım bankacılığı yapıyoruz. Sermaye piyasaları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gelişmek zorunda. Türkiye’nin kredilerini menkulleştirebilmesi lazım. Piyasadaki boşluğu değerlendireceğiz. Konvansiyonel bankaların hızlı refleks gösteremediği, ürünlerle, ürünleri sunarak rekabet gücümüzü artırmaya çalışıyoruz

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster