Ana SayfaBankacılıkNurolBank CEO'su Altuntaş: Türkiye’nin Goldman’ı, Morgan’ı olmak istiyoruz---

NurolBank CEO'su Altuntaş: Türkiye’nin Goldman’ı, Morgan’ı olmak istiyoruz

4 / 6
NurolBank CEO'su Altuntaş: Türkiye’nin Goldman’ı, Morgan’ı olmak istiyoruz
07 Haziran 2018 - 12:49 www.finansgundem.com

“PİYASA VOLATİLİTESİ ÜRÜNLERİMİZDE ÇOK BÜYÜK BİR ETKİ OLUŞTURMUYOR”

-Müşterilerinize nasıl bir hizmet sağlıyorsunuz, ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz?

Özgür Altuntaş: Nurolbank olarak biz sektörde niş ve butik bir oyuncuyuz. Standart ürünlerimiz yok. Bunun için piyasa volatilitesi veya faizlerin yüksekte ya da düşükte hareket etmesi bizim müşterilerimize sunduğumuz ürünlerde çok büyük bir etki oluşturmuyor. Yatırım bankacılığının sağladığı esnek köprü finansman ürünleri firmalara ciddi anlamda bilançolarını düzeltmede ve bazı dereleri aşmada yardımcı oluyor. Sonrasında ise konvansiyonel bankacılık alanındaki ürünlerle fonlanmaya devam etmelerini sağlıyor. 

Biz müşterimizin sorununa göre ürün sağlıyoruz ve konvansiyonel bankalardan farklı bir lisansımız olduğu için bu lisansın getirdiği çeşitli esneklik sağlayan ürünlerden faydalanabiliyoruz. Biz firmaların sorunlarından yola çıkarak hareket edebiliyoruz. Örneğin; bir firmanın 15-20 milyon dolarlık bir işlemle ilgili sıradan olmayan bir ihtiyacı olduğunda ve konvansiyonel bir bankaya gittiğinde ilgili şube bu ihtiyaca karşılık standart bir ürün sunmaya çalışacaktır. Firmanın sorununa direkt bir yanıt ya da çözümü olamayacaktır. İşte bizim bulduğumuz niş market bu seviyedeki işlemlerde ihtiyaçların üzerinize oturacak şekilde bir kıyafet dikmektir. Beden ölçünüze göre standart, pahalı ya da ucuz bir ceket almaya gidebilirsiniz. Beden ölçünüzde ama kolu daha uzun bir cekete ihtiyacınız olduğunda bunu bulamayabilirsiniz. İşte biz bu ceketi sizin için dikiyoruz. 

Büyük ticari bankaların büyük işlemlerde gösterebilecekleri eforu ve odaklanmayı küçük ya da orta ölçekli işlemler de dahil tüm müşterilerimize gösterebiliyoruz. Müşterilerimiz sektörde 300 milyon dolar ya da 1 milyarlık iş için gördüğü alakayı, ilgiyi ve hızı bizde 30-100 milyon tutarındaki işlemde de görüyor. Müşterimiz için standart bir çözüm paketi sunmuyoruz. Tabiri caizse, rakiplerimiz standart binek araba üretiyorlarsa, biz kişiye özel performans arabası üretiyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster