Ana SayfaBankacılıkNurolBank CEO'su Altuntaş: Türkiye’nin Goldman’ı, Morgan’ı olmak istiyoruz---

NurolBank CEO'su Altuntaş: Türkiye’nin Goldman’ı, Morgan’ı olmak istiyoruz

2 / 6
NurolBank CEO'su Altuntaş: Türkiye’nin Goldman’ı, Morgan’ı olmak istiyoruz
07 Haziran 2018 - 12:49 www.finansgundem.com

“TÜRKİYE’DE DÜNYA STANDARTLARINDAKİ TEK YATIRIM BANKASIYIZ”

-NurolBank nasıl bir büyüme içinde? Rekabetteki stratejiniz nedir? 

Özgür Altuntaş: Nurol Yatırım Bankası, Nurol Holding çatısı altında 1999 yılında yatırım bankacılığı alanındaki faaliyetlerine başladı. Hisselerimizin yüzde 78’i Nurol Holding’e, yüzde 16’sı Nurol İnşaat’a ve kalan kısmı da Nurol Ailesi üyelerine ait. İstanbul’da Genel Müdürlük ve Ankara’daki şubelerinde toplamda 54 kişilik ekip ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Tüm müşterilerimizin verimliliklerini yükseltip, risk düzeyini azaltarak, maliyetlerini anlamlı ölçüde kontrol altına alabilmelerini ve pazar paylarını arttırılabilmelerini sağlayacak hizmetler sunuyoruz.

NurolBank, olarak son 4 sene içinde, bilançomuzu 8 kat büyüterek 2.3 milyar TL’ye, öz kaynağımızı ise 3 kattan fazla büyüterek 260 milyon TL’ye ulaştırdık. Bankacılık rasyosal karlılık ölçümlerinde, Nurolbank olarak hem öz kaynak karlılığı hem de ortalama aktif karlılığında Türkiye ortalamasının çok üstünde yer alıyoruz. Sektörde yüzde 35 ile en yüksek sermaye getirisine sahibiz. NurolBank batık oranı sıfırlanmış olan temiz ve son derece karlı bir bilançoya sahip. 

Yatırım bankacılığında alanında lider bankalar arasında yer alma bilinci ile ekonomik değer yaratmayı amaçlıyoruz. Biz konvansiyonel bankacılıkta olduğu gibi müşterilerimize standart ürünler sunmuyoruz. NurolBank olarak müşterilerimize, alternatif fon kaynağı sağlamak üzere yapılandırılmış finansman araçları, kompleks finansal modelleme, optimum finansal paket yapılandırılması, öz sermaye finansmanı danışmanlığı ile yerel ve uluslararası kuruluşlardan, sermaye piyasalarından yeni fon kaynakları yaratılması konularında yaratıcı, yenilikçi ürün ve hizmetler sunuyoruz. 

Şu anda Türkiye’de yatırım bankacılığı sektöründe dünya standartlarında ilerleyen tek yatırım bankasıyız. Önümüzdeki 5 senelik süreçte ise sektörün dünya standartlarında yatırım bankacılığı yapan en önemli oyuncularından biri olma hedefiyle çalışıyoruz. Sermaye piyasalarına Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu ürünleri kazandıran lider yatırım bankası olacağımıza inanıyorum.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster