Ana SayfaBankacılıkAvrupa bankacılık sektörü neden zor durumda? ---

Avrupa bankacılık sektörü neden zor durumda?

4 / 12
Avrupa bankacılık sektörü neden zor durumda?
09 Eylül 2016 - 09:55 www.finansgundem.com

SERMAYE YETERLİLİĞİ HİSSE SENEDİ YATIRIMCISINI İKNA EDEMEDİ

Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), 29 Temmuz’da 51 bankanın ‘stres testi’ sonuçlarını açıkladı. Bankalar üç yılı kapsayan teorik ekonomik şoklarla karşı karşıya bırakılarak, ana sermayelerinin ne kadarının tükendiğine bakıldı. AB’deki bankacılık sektörü varlıklarının yaklaşık yüzde 70'ini temsil eden 51 bankaya uygulanan ve banka bilançolarını güçlendirmeyi, şeffaflığı artırmayı ve güven oluşturmayı amaçlayan stres testi, Avrupa bankacılık sektörünün direncinin 2014 yılına kıyasla güçlendiğine işaret etti. Avrupa’da bankaların kriz durumlarında dayanıklılığını ölçen stres testinin sonuçları, Avrupa bankalarının kriz durumunda yeterli sermaye bulundurabileceğine işaret etmesine karşın, yatırımcıların bankaların geleceği ve stres testinin yeterliliği konusundaki kaygılarını ortadan kaldıramadı.

Stres testi sonuçları bankacılık sektörü konusunda kötümserliğin giderek arttığı bir döneme denk geldi.

Bankacılık sektörü hisseleri bu yıl tüm sektörler arasında en çok düşen oldu. Genel piyasaya kıyasla rekor düşük seviyedeki değerlemeler de yatırımcıları cezbetmek konusunda yetersiz kaldı. Rekor düşük seviyedeki faiz oranlarının karlılık konusunda yarattığı endişeler sektörü vururken, zayıflayan ekonomi ve İtalya'da gerçekleşmesi muhtemel bankacılık sektörü krizi de Avrupa bankalarının performansını olumsuz etkiliyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster