Ana SayfaBankacılıkAvrupa bankacılık sektörü neden zor durumda? ---

Avrupa bankacılık sektörü neden zor durumda?

3 / 12
Avrupa bankacılık sektörü neden zor durumda?
09 Eylül 2016 - 09:55 www.finansgundem.com

DEUTSHE BANK NASIL EN RİSKLİ BANKA OLDU

Uluslararası Para Fonu (IMF) Temmuz ayı başında açıkladığı raporunda, Deutsche Bank'ı küresel önem taşıyan 20 büyük banka arasında "küresel finansal sisteme tek başına en büyük net katkı yapıcı" olarak niteledi. Deutshe Bank) aşırı borçlanmak ve gevşek risk yönetimine sahip konularında eleştiren IMF, ikinci ve üçüncü "en riskli" bankaları da FHSBC ve Credit Sulsse olarak belirtti. Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed), Haziran'da Deutsche Bank'ın sermaye planını reddetti. Fed'in Kapsamlı Sermaye Analizi ve Değerlendirmesi (CCAR) kapsamında, risk ölçüm yöntemlerinde, bankanın stres testi sürecinde, risk yönetimi yapısında ve veri altyapısında eksiklikler olduğu kaydedildi. Söz konusu test, bankaların güçlü sermaye yapısına sahip olması, kriz dönemlerinde bile kredi yükümlülüklerini rahatlıkla yerine getirebilmesi ve finansal istikrar açısından yapılıyor.

Deutshe Bank'ı aşın borçlanmak ve gevşek risk yönetimine sahip konulannda eleştiren IMF, ikinci ve üçüncü "en riskli" bankalan da HSBC ve Credit Suisse olarak açıkladı.

Tera Yatırım Araştırma Analisti Serdar Özdemir konu ile ilgili şu değerlendirmeyi yapıyor:

“Geçtiğimiz yıl Eylül ayından bu yıl Şubat ayına kadar yaşanan emtia fiyatlarındaki kırılma, emtia üreticisi ülke ve şirketlerin kredi riskini bir hayli yükseltmişti. Bu durum da domino etkisi yaratacak şekilde, kreditör Avrupa Bankaları üzerinde de negatif yansıma yaratmıştı. Küresel anlamda entegrasyonunun çok yüksek olduğunu belirtebileceğimiz Deutsche Bank özelinde ise hisse senedine dönüştürülebilir tahviller sınıfında yer alan “CoCo tahvilleri" ihracının yarattığı kümülatif risk ciddi anlamda önem teşkil ediyor. IMF’in de Alman Bankacılık sektörü için hazırladığı raporda, Deutsche Bank’ın dış ülkeler ile olan yüksek entegrasyonunun, CoCo tahvilleri gibi risk teşkil eden türev araçlar yoluyla küçümsenmemesi gereken bir öneme sahip olduğunu belirtmesi, Deutsche Bank kaynaklı risklerin dikkate alınması gerektiğini gösteriyor.”


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster