Ana SayfaBankacılıkAvrupa bankacılık sektörü neden zor durumda? ---

Avrupa bankacılık sektörü neden zor durumda?

10 / 12
Avrupa bankacılık sektörü neden zor durumda?
09 Eylül 2016 - 09:55 www.finansgundem.com

NEGATİF FAİZ BASKI YARATIYOR

Avrupa bankacılık sektöründe yaşanan baskının önemli bir kısmı negatif faiz oranlarından kaynaklanıyor. Avrupa Merkez Bankası’nın söz konusu uygulamayı hayata geçirmesinin ardından Avrupa'da bankacılığın en kötü performans sergileyen hisse senedi sektörü olduğu görülüyor. AB'nin yaşadığı ve derinleşmesi olası resesyon endişesi, para politikalarının normalleşmesini engellemeye devam ettiğinden faizlerin yeniden normal seviyelere çekilmesi ihtimali de bu aşamada zayıf görünüyor.

Özdemir, “Negatif faiz oranları, düşük talep ortamı gibi önemli değişkenlerin etkisinde yara alan Avrupa Bankacılık sektörü içerisinde şu aşamada gündemi İtalyan bankacılık sektöründeki batık krediler meşgul ediyor. Bunun yanı sıra, siyasi gelişmelerin Avrupa’da mali ve parasal politikalarda güçlü duruşu engellemeye devam edebileceğini de belirtebiliriz. Burada İlerleyen süre zarfında, en önemli siyasi risk faktörlerinden birisi de bu sonbaharda yapılacak olan İtalya Anayasa değişik-liği referandumu olacak, Bu tür siyasi belirsizlikleri oluşturacak gelişmelerin de aynı şekilde İtalya üzerinden Avrupa'ya bankacılık sistemi yoluyla yansıması beklenebilir. Avrupa’da siyasi belirsizlikler sürecinin devam etmesi ve emtia fiyatlarında 2015 Eylül-Aralık döneminde gördüğümüz satışın benzerine şahit olmamız durumunda beklenen de hızlı bir şekilde başta İtalyan bankaları olmak üzere kurtarma paketlerine ilişkin fiyatlamaları görebiliriz. Bu da aynı zamanda, uluslararası bağları oldukça yüksek olan Deutsche Bank üzerinden de benzer bir fiyatlamanın oluşmasına yol açabilir" dedi. 

Bankalar gelir yaratma girdabından çıkma yolu olarak daha dinamik, daha hızlı büyüyen, kredi talebi veya bankacılık hizmetlerine talep olan ülkelere gitmeyi deniyorlar.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster