Bankanızın büyüme modeli nasıl şekilleniyor? Hangi alanlardan büyüme bekliyorsunuz?
hedefimiz atletik bir büyüklük, obezlik değil… Dünyada bankacılığın şekil değiştireceğini ve çok büyük yapıların sıkıntıyla karşılaşacağını düşünüyorum. Biz gövdeyi büyütmeden değişim dalgalarını karşılamayı hedefliyoruz. Bizim bu şekilde sörf yapan yapıyı sürdürmemiz lazım.
Aktif Bank, 2010’da perakende bankacılığa girdi. Bu kadar kısa bir sürede perakende bankacılıkta 13’üncü banka olduk. Perakende, güçlü büyümeyi ve yenilikleri sunmayı sürdüreceğimiz bir alan. Şubesiz yapımızla 250 bin kişiye krediyi kullandırdık. Yine 500 binin üzerinde müşterimizin para transferini gerçekleştirdik. Ulaşım kartları alanında 3,5 milyon kart kullanıcımız mevcut. 2013’te kredi kullandırdığımız müşteri sayısında 500 bin kişiyi buluruz. Para transferi hizmetimizde de bir milyon müşteriyi yakalarız. Temassız ulaşım kartlarında da 5 milyon kullanıcı rakamını deviririz. Yeni platform ve ürünlerde büyümemiz devam edecek.
Nedir bu yeni ürünler ve platformlar?
Küçük işletmeler için yeni bir platform oluşturduk. Bu platformu, 5 binin üzerinde küçük işletme kullanacak. B’B, B’C modeli iş yapacağız, yani biz KOBİ’lere, onlar da müşterilerine hizmet verecek. Bu şekilde 2013 sonunda tüm Türkiye’de 10 binden fazla noktada olacağız. Butik görünen ama aslında kitle üretimi yapan bir yapıyız.
UPT (Ucuz Para Transferi) ürünümüzün yabancı para ve elektronik versiyonları da bu yıl devreye girecek. Türklerin yoğun yaşadığı koridorlara, Almanya ve benzer ülkelere odaklandık.
yatırım bankacılığında da öncü pozisyonumuzu sürdüreceğiz. Piyasayı yeni enstrüman ve kurumlarla tanıştıracağız. Öncüsü olduğumuz yatırım araçlarıyla 2099’dan bu yana 40 milyar dolarlık yatırım enstrümanını yatırımcılarla buluşturduk. Bu yıl yaklaşık 2 milyar dolar civarında yatırım bankacılığı enstrümanlarıyla mevcut firmaları desteklemeye devam ederiz.
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.