Ana SayfaFinans KulisAksoy: Azeri Paşa Bank ile ortaklık için görüşüyor---

Aksoy: Azeri Paşa Bank ile ortaklık için görüşüyor

1 / 11
Aksoy: Azeri Paşa Bank ile ortaklık için görüşüyor
16 Aralık 2013 - 12:54 www.finansgundem.com

Enerji inşaat ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Aksoy Holding, geçen Mayıs ayında bankacılık işine de girdi. Turcas Petrol’ün de dahil olduğu yaklaşık 20 şirket ve iştiraklerle 12 milyar TL ciro yapan holding, hatırlanacağı gibi Dubai Şeyhi El Maktum’a ait TAİB Yatırım Bankası’nı satın almıştı. Devir işleminin gerçekleşmesinin ardından kulislerde dolaşan, ‘Bankayı Azerilere satacağı’ yönündeki haberleri için Aksoy Holding Başkanı Erdal Aksoy, ortaklık konusunda görüşmeler yaptıklarını açıkladı. Azerbaycan’ın en büyük bankalarından biri olan Paşa Bank ile görüştüklerini söyleyen Aksoy, ay sonunda onay için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) başvurulacağını söyledi.

Öte yandan 2014 yılında Shell Turcas Ortaklığı, Socar ile rafineri, Conrad ve yenilebilir enerjiye yönelik yapacakları bir dizi yatırımdan söz eden Aksoy, bu yatırımların 1,5 milyar doları aşacağını ifade ediyor. Tamamı aileye ait olan Conrad Otel’deki yenileme çalışmalarının son bulmasıyla daha iddialı olacaklarını belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster