Ana SayfaTeknolojiAkıllı Tahta'lara yerli işletim sistemi---

Akıllı Tahta'lara yerli işletim sistemi

3 / 4
Akıllı Tahta'lara yerli işletim sistemi
07 Ocak 2013 - 10:28 www.finansgundem.com

MEB Türkiye’nin bir seferde kurulum rekorunu kırdı, ASAL Pardus’a geçti, SGK ilgileniyor
Ahmet Kaplan, halen deneme versiyonu sayılabilecek PARDUS Kurumsal 2012’nin uygulamaları hakkında da bilgi verdi. PARDUS’u ilk kullanan kurumlardan olan MSB Askeralma Dairesi’nin (ASAL) yeni versiyonu ilk kullanan kurumlardan olduğunu belirten Ahmet Kaplan, sistemin üç aydır 5 bin ASAL bilgisayarında çalıştırıldığını ve kabul aşamasına geldiğini belirtti. Bu başarının diğer kurumlara taşınması için çalıştıklarını kaydeden Kaplan, MSB Sağlık Komutanlığının askeri hastaneler için, SGK’nın da birimlerdeki uç bilgisayarlar için PARDUS ile ilgilendiğini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın akıllı tahta projesinin PARDUS versiyonunu seçtiğini ve bunun kararının çıktığını belirten Ahmet Kaplan, halen işletilen 85 bin tahtada bir başka işletim sistemi ile birlikte PARDUS’un da bulunduğunu, ancak hazırladıkları yeni versiyonun bunlar dahil ihalesi yapılan toplam 470 bin akıllı tahtada PARDUS’un kurulacağını, bunun bir defada yapılan kurulum bakımından Türkiye rekoru olduğunu kaydetti.
Kullanıcılar bazı Windows uygulamalarını çalıştırabilecek, bireysel versiyonun yayın hedefi 2013’ün ortasında
PARDUS’un ev kullanıcısı-bireysel kullanıcılar için olan versiyonunu 2013 ortasında dağıtmayı hedeflediklerini kaydeden Ahmet Kaplan, masaüstü yönetimi olarak KDE yerine GNOM’a geçildiğini, kullanıcıların program bulmada ve kullanmada daha geniş bir imkana sahip olacağını belirtti. Kaplan, daha önceki versiyonlardaki ikon setlerinin de korunduğunu belirtti.
Kaplan, bireysel kullanıcılar için getirilen en büyük yeniliğin, Windows için tasarlanmış bazı profesyonel çizim programları, mesajlaşma programları, bazı oyunların PARDUS’ta çalışmasını sağlamak olacağını belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster