Ana SayfaTeknolojiAkıllı Tahta'lara yerli işletim sistemi---

Akıllı Tahta'lara yerli işletim sistemi

1 / 4
Akıllı Tahta'lara yerli işletim sistemi
07 Ocak 2013 - 10:28 www.finansgundem.com

İsmini 20. yüzyılın ilk yarısında nesli tükenen Anadolu Parsından (Panthera pardus tulliana) alan Türkiye’nin ilk yerli Linux dağıtımı işletim sistemi PARDUS’ta belirsizlik sona erdi. En son bireysel kullanıcı sürümünü 2011’de çıkaran PARDUS’ta, TÜBİTAK ULAKBİM 2013 versiyonu için hazırlıklarını tamamladı ve kamu kurumlarına yönelik kurulumlarına başladı. Genelkurmay Asker Alma Dairesi, yeni PARDUS’un ilk kullanıcılarından biri oldu. PARDUS ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın “akıllı tahta” projesinin de işletim sistemi oldu. Akıllı tahtaya uygun bir PARDUS versiyonu mevcut tahtalara kuruldu ve toplam kurulum 400 bini geçecek. Türkiye’nin en büyük bilişim teknolojisi kullanıcısı kurumlarından SGK’da PARDUS ile ilgileniyor.
TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü Ahmet Kaplan,Dünya gazetesine yaptığı açıklamada PARDUS’a yönelik yeni yaklaşımlarını, “PARDUS’un yaşayabileceği bir uygun ortamı oluşturmak, devamlılığını sağlamak” olarak özetledi. Buna göre, PARDUS, KOBİ’ler dahil her türlü kurumun kullanabileceği kurumsal versiyona ağırlık verecek. PARDUS, küçük bilişim şirketleri için para kazanma imkanı sağlayacak. Bunun ardından 2013 ilk yarısı içinde bireysel kullanım için versiyon da yayınlanacak. Yeni dönemin en önemli farklılığı PARDUS için bir “çağrı merkezi” kurulacak.
Kurumsal versiyon bir iki aya çıkıyor, bireysel versiyonu2013 ilk yarısında 
Ahmet Kaplan, PARDUS’a ilişkin çalışmaların yeni bir strateji içinde yeniden yapılandırıldığını vurguladı. Bir işletim sisteminin yaygınlaşması-sürdürülebilirliği için gerekli olan, Türkçeleştirme ve yardımcı menü-kitapların Türkçeleştirilmesi, ana akım eğilimler-gelişmeler ile uyumlu olması ve sistemin yaşayabileceği “eko sisteme” sahip olması gereğini baz aldıklarını belirten Kaplan, yeni stratejinin temelini, “Kendi kaynaklarımızla rahatlıkla idame ettirme imkanımız olan, aynı zamanda dünyadaki gelişmelerden de faydalanabileceğimiz altyapısı olan işletim sistemi” olarak belirlediklerini kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster