Ana SayfaBankacılıkAkbank GMY Bülent Oğuz Yılın CMO’su---

Akbank GMY Bülent Oğuz Yılın CMO’su

1 / 20
Akbank GMY Bülent Oğuz Yılın CMO’su
10 Kasım 2014 - 12:20 www.finansgundem.com

Capital'in uzun soluklu araştırmalarından "Yılın En Başarılı Pazarlama Yöneticileri" çalışması, bu yıl 14'üncü kez okurlarıyla buluştu. Pazarlama dünyasının oylarıyla belirlenen 2014'ün en başarılı yöneticileri, aslında sürpriz isimler değil. Her biri marka imajına büyük katkılar sağlayan, zorlu rekabet koşullarında şirketlerini bir adım öne çıkaran profesyoneller...

Bu yılki listenin zirvesinde, yenilenen imajıyla dikkat çeken Akbank var. Türkiye çapındaki ankette Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz yüzde 8.9 oy oranıyla birinci çıkarken, Bankanın özellikle KOBİ bankacılığına yönelik stratejisi, "Esnaf Kardeşliği" temalı reklamları ve yeni ürün geliştirme hızı, yılın en etkili pazarlama aktivitelerinden biri oldu.

Mey İçki, "zorlu ve kısıtlı pazar koşullarına rağmen" gösterdiği performans ile en başarılılar listesinde ikincilik koltuğuna oturdu. Çok güçlü bir rakip karşısındaki duruşu, agresif  yat politikası ve dikkat çeken kampanyalarıyla farklılaşan  Pegasus ise listenin üçüncü sırasında yer aldı.

Zirvedeki pazarlamacıların ortak özellikleri ise markayla tüketici arasında duygusal bağ kurabilme başarısı, inovatif CRM çalışmaları ve sosyal medya kullanımı olarak öne çıktı.

Peki 2015'te nasıl olacak? Türkiye'nin en başarılı CMO'ları önümüzdeki yıl hangi alanlara odaklanacak? Görünen o ki dijital dünyanın cazibesi hem tüketici hem markalar açısından etkinliğini koruyacak. Alternatif kanallar, hassas bütçeleme, tüketici merkezli yaratı¬cı CRM çalışmaları da önemini korumayı sürdürecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster