Ana SayfaGündemAK Parti'nin oyları patlayacak mı?---

AK Parti'nin oyları patlayacak mı?

2 / 4
AK Parti'nin oyları patlayacak mı?
10 Ağustos 2013 - 09:14 www.finansgundem.com

Ergenekon anketini önümüzdeki ay yapacağız
- Kararların etkilerine yönelik araştırmanız olacak mı?
Önümüzdeki ay yaparız. İnsanlar zaten Ergenekon yargılamaları konusunda destekliyorlardı. Yüzde 60’lara yakın destek vardı. Şimdi kararlar aşırı mı, değil mi bunları sorarız.
- Mart ayındaki seçimlere kadar etkisi sürebilir mi?
Hayır. Bunun siyasi etkileri, tutuklamalar başladığında olmuş bitmişti. Sonraki süreç vatandaşı çok fazla ilgilendirmiyor. Ancak süreç bir şekilde tavsasaydı, insanların siyasi davranışlarını etkileyebilirdi. Ama olması gerektiği gibi ilerledi. Tutuklamalar döneminde demokrasiden yana olanlar hükümete sempati duymaya başladılar, sıkı bağlarla bağlandılar. Bu desteğin sonuçlarını zaten referandumda ve genel seçimlerde gördük.
- İlkbaharda siz ‘Bu yaz sıcak geçecek’ demiştiniz. Daha da sıcak olabilir mi?
Sadece sokak eylemlerini kast etmemiştim. Türkiye’de hiçbir cumhurbaşkanlığı seçimini krizsiz atlatamadık. Her defasında çok ciddi travmatik gelişmeler yaşandı. Üstelik bu sefer sadece cumhurbaşkanı da seçilmeyecek, aslında bütün siyaset yeniden dizayn edilecek. Tamamı da bir yıllık süreç içinde olacak. Yerel seçimlerde tüm yerel yönetimler siyasi partilerce paylaşılacak. Sonra cumhurbaşkanlığı, arkasından da beklendiği gibi sayın Başbakan cumhurbaşkanı adayı olur ve seçilirse, bu sefer AK Parti yeniden dizayn edilecek. Arkasından genel seçimler olacak. Ve Türkiye’de siyasal dengeler bir defa daha dizayn edilecek. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve siyasal dengeleri etkilemeye yönelik saldırılar, MİT’le ilgili iddialarla birlikte başladı. O gün bugündür peyderpey geliyor.
- Gezi’yi bunun devamlı olarak görüyor musunuz?
Tamamının amacı Türkiye’deki siyasal sistemi etkilemek ve şekillendirmek. Dünya üzerinde aşağı yukarı tüm güç merkezleri bunu istiyor. Bu komplocu yaklaşım da değil. Gezi sürecinde Türkiye ile ilgili beyanat yarışına giren ülkelerin medyalarına bakmak yeterli.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster